Tejfölös-mustáros pangasius
Finom pangasius tejfölös-mustáros mártással leöntve, főt krumplival és pirított cukkinival. A halat és a krumplit a legegyszerűbben gőzfazékban készíthetjük el.
recept,recept fotó,gyorsfagyasztott pangasius,burgonya,habtejszín (30-33%),Halak,Receptek ételpárolókhoz,Szezonális receptek,Gluténmentes
Halak
kategóriak
Halak › Receptek ételpárolókhoz › Szezonális receptek › Gluténmentes › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 | gramm | |
citromlé | - | ||
cukkini | 200 | gramm | |
gyorsfagyasztott pangasius | 1400 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
hagyma | 120 | gramm | |
kremsi mustár | 2 | evőkanál | |
kukoricakeményítő | 2 | teáskanál | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | - | ||
szegfűbors | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
só | - | ||
vaj | 50 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | liter |
Recept
1. A hal elkészítése
gyorsfagyasztott pangasius 1400 gramm • citromlé • só 2 teáskanál • szegfűbors • piros paprika, őrölt
A halfiléket érdemes felhasználás előtt kiolvasztani. A kiolvadt filéket mossuk meg, töröljük meg egy papírtörlővel. A halakat helyezzük egy vágó lapra, citromlével meglocsoljuk, sózzuk, hintsük meg frissen őrölt borssal és pirospaprikával.
2. Burgonya
burgonya 800 gramm
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, félbe vágjuk. A gőzfazék legalsó edényébe helyezzük. ( Megfőzhetjük sós vízben is ).
3.
A halfiléket a gőzfazék felső edényeibe rakjuk, a párolás idejét 40 percre állítjuk be, és a halat a krumplival megfőzzük. ( A pangasiust elkészíthetjük egy serpenyőben lefedve, szükség szerint, felöntve egy kevés vízzel ).
4. Cukkini
cukkini 200 gramm • vaj 50 gramm • só
A cukkinit megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk. Serpenyőben vajat olvasztunk, beletesszük a cukkinit és megsütjük. Ha megsült sózzuk meg, vegyük ki a serpenyőből egy szűrőre, hagyjuk a vajat lecsepegni és a vajat öntjük vissza a serpenyőbe.
5. Mártás
olivaolaj 3 evőkanál • hagyma 120 gramm
A vajhoz olajat adunk, apróra vágott vöröshagymát és aranybarnába sütjük.
6.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 100 liter • kukoricakeményítő 2 teáskanál • kremsi mustár 2 evőkanál
A tejfölhöz tejet adunk és kukoricakeményítőt. A habarást a hagymához öntjük és összekeverjük. A végén hozzáadjuk a mustárt és forraljuk.
Jó étvágyat!