Tejfölös nyúl
Finom nyúlhús, krémes zöldséges mártással, knédlivel tálalva.
recept,recept fotó,házi nyúl,tejföl (14-18%),Nyúlhús
Nyúlhús
kategóriak
Nyúlhús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 5 | evőkanál | |
finomliszt | 45 | gramm | |
hagyma | 100 | gramm | |
házi nyúl | 1 | kilogramm | |
nemes babérlevél | 3 | darab | |
petrezselyem | 150 | gramm | |
répa | 200 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 400 | gramm | |
víz | 1 | liter | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1. A pác előkészítése
hagyma 100 gramm • répa 200 gramm • petrezselyem 150 gramm • víz 1 liter • ecet 5 evőkanál • só 1 teáskanál • nemes babérlevél 3 darab
A zöldséget megpucoljuk, felszeleteljük, egy fazékba helyezzük, vizet öntünk hozzá, ecetet, babérlevelet és sót adunk hozzá. Felforraljuk majd levesszük a tűzről és a páclét hűlni hagyjuk.
3.
...és kisebb szeletekre vágjuk.
4. A hús pácolása
Az elkészített húst belerakjuk a páclébe és legalább 12 órán keresztül pácolni hagyjuk a hűtőben.
5. Főzés
A nyulat puhára főzzük a pácban ( 60 -80 percig ). Ezután a húst és a babérlevelet kivesszük a fazékból...
6. A mártás elkészítése
...a zöldséget egy botmixer segítségével összeturmixoljuk.
7.
tejföl (14-18%) 400 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • finomliszt 45 gramm
Tejben és tejszínben lisztet keverünk szét.
8.
A mártást felforraljuk, hozzáöntjük a habarást és állandó keverés mellet újra felforraljuk. Ízlés szerint még megsózzuk.
9.
A forró mártásba belerakjuk újra a húst amely benne felmelegszik és máris tálalhatjuk a finom nyuszi husikát. Köretként knédlit ajánlunk hozzá.
Jó étvágyat!