Tejfölös pogácsa
Ropogós tejfölös pogácsa, reszelt sajttal a tetején, amely minden ünnepségre kiváló választás. Egyszerű az elkészítése, mivel nem kelt tésztából készül.
recept,recept fotó,finomliszt,vaj,tejföl (14-18%),Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 300 | gramm | |
kemény sajt | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 150 | gramm | |
tojássárgája | 1 | darab | |
vaj | 250 | gramm |
Recept
1. Tészta elkészítése
finomliszt 300 gramm • vaj 250 gramm • tojássárgája 1 darab • tejföl (14-18%) 150 gramm • ecet 1 teáskanál • só 2 teáskanál
Az alapanyagokból lágy tésztát készítünk, majd egy órára hűvös helyen állni hagyjuk.
2.
Lisztel meghintett gyúródeszkán kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy pogácsa formával, vagy egy kis pohár segítségével pogácsákat vágunk ki.
3.
Zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk, megszórjuk reszelt sajttal majd előmelegített sütőben kb.10 percig sütjük.
Jó étvágyat!