Tejfölös spenót tükörtojással
A Zöld csütörtök klasszikus ebédje.
recept,recept fotó,mirelit spenót, tejföllel,burgonya,tyúk tojás,Húsnélküli ételek,,Szezonális receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 900 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
kukoricakeményítő | 30 | gramm | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
mirelit spenót, tejföllel | 900 | gramm | |
napraforgó olaj | 20 | milliliter | |
só | 2.5 | teáskanál | |
tyúk tojás | 6 | darab | |
vaj | - | ||
víz | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter | |
ételízesítő | - |
Recept
1. Tejfölös spenót
mirelit spenót, tejföllel 900 gramm • só 1 teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • kukoricakeményítő 30 gramm • fokhagyma 3 gerezd
A mirelit krémes parajpürét egy lábasba szórjuk, sózzuk, és lassú tűzön felolvasztjuk. Tejben kukorica keményítőt keverünk el, amelyet beleöntünk a spenótba. Addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Végül préselt foghagymát adunk hozzá.
2. A burgonya elkészítése
burgonya 900 gramm • víz • só 1.5 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • vaj
A burgonyát megpucoljuk, félholdakra vágjuk, vízbe sóval és köménnyel megfőzzük. Amikor megfőlt leszűrjük, és egy kevés vajat adunk hozzá.
3. Tükörtojás
tyúk tojás 6 darab • napraforgó olaj 20 milliliter • ételízesítő
A tojást forró olajon sütjük, sózzuk.Jó étvágyat.
Jó étvágyat!