Tejfölös zöldbab leves
Tejfölös zöldbab leves,friss zöldbaból krumplival.A levest ecettel vagy citromlével ízesíthetjük.
recept,recept fotó,burgonya,zöldbab,főzőtejszín (10-12%-os),Levesek hüvelyesekből,Szlovák receptek,Szezonális receptek
Levesek hüvelyesekből
Szlovák receptek
kategóriak
Levesek hüvelyesekből › Szlovák receptek › Szezonális receptek › Szezon - Zöldbab (hüvelyes) › Szezon - Burgonya ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 | gramm | |
finomliszt | 2 | evőkanál | |
főzőtejszín (10-12%-os) | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 500 | milliliter | |
víz | 250 | milliliter | |
zöldbab | 400 | gramm |
Recept
1.
burgonya 400 gramm • víz 250 milliliter • só 1 teáskanál
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.
2.
zöldbab 400 gramm • kristálycukor 1 teáskanál
A zöldbabot megmossuk,kis darabokra vágjuk és 10 percig sós vízben főlni hagyjuk. Leszűrjük. A babot hozzáadjuk akrumplihoz. Kicsit édesítjük. (Használhatunk konzerv zöldbabot vagy mirelit zöldbabot is.)
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter • finomliszt 2 evőkanál
A tejben lisztet keverünk el.
4.
főzőtejszín (10-12%-os) 500 milliliter
Hozzáöntjük a babhoz, hozzáadjuk a tejfölt is és felforraljuk.
Jó étvágyat!