Tejszelet
Házi tejszelet, amelyet minden gyerek, és vendég imádni fog
recept,recept fotó,kakaó,darás liszt,túró, zsírszegény,habtejszín (30-33%),Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 150 | gramm | |
habfixáló | 10 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kakaó | 15 | gramm | |
kakaós ital porban | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 4 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
natúr joghurt | 100 | milliliter | |
porcukor | 140 | gramm | |
sütőpor | 15 | gramm | |
tyúk tojás | 7 | darab | |
túró, zsírszegény | 500 | gramm | |
vaj | 125 | gramm | |
vaníliacukor | 8 | gramm |
Recept
3.
darás liszt 150 gramm • sütőpor 15 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
Hozzáadunk lisztet, olajat, sütőport, és az egészet megkeverjük.
4.
A tésztát két felé osszuk, két tálkába.
5. Két lapot sütünk
Az egyik tésztát 25x35 cm-s tepsibe öntjük, amelyet előtte sütőpapírral bélelünk ki. 180 °C-on 10 percig sütjük. A másik tésztát ugyanúgy sütjük.
6. Krém
vaj 125 gramm • túró, zsírszegény 500 gramm • natúr joghurt 100 milliliter • kristálycukor 4 evőkanál • vaníliacukor 8 gramm
A tejes krémet puha vajból, túróbók és joghurtból készítjük. Cukrot és vanília cukrot adunk hozzá, majd összekeverjük.
7.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 10 gramm
A krémhez tejszínhabot adunk hozzá, melyhez fixálót is használtunk.
8.
A krémet lágyan átkeverjük és az alsó tésztalapra kenjük.
9.
A krém tetejére rátesszük a másik tésztalapot, és hideg helyen min. 2 órát hűlni hagyjuk.
Jó étvágyat!