Tejszínes piskótatorta
Mennyeien lágy torta, amelyet még az ínyencek is azonnal megkedvelnek.
recept,recept fotó,őszibarack kompót,piskóta,tejföl (14-18%),Torták,Sütemények
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
kakaó | 15 | gramm | |
méz | 60 | gramm | |
nádcukor | 80 | gramm | |
piskóta | 175 | gramm | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 800 | gramm | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | - | ||
víz | 3 | evőkanál | |
őszibarack kompót | 540 | gramm |
Recept
2.
kakaó 15 gramm • víz 3 evőkanál • rétesliszt 100 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál • tojásfehérje 5 darab • só
A tojássárgájához kakaót és vizet keverünk. A fehérjéből egy csipetnyi só hozzáadásával kemény habot készítünk. A lisztet szódabikarbónával keverjük össze. A kakaós alaphoz fokozatosan váltakozva belekeverjük a lisztet és a fehérjéből készült habot.
3.
A tésztát (26 cm átmérő) vajjal kikent és liszttel meghintett tortaformába öntjük.
4.
15 percig 180°C fokon sütjük.
7.
A kész tésztát félbevágjuk. Az egyik felét visszahelyezzük a formába.
9.
...és erre ráhelyezzük a barackokat.
10.
Ráöntjük a tejfölt.
11.
Ráhelyezzük a piskóták másik felét.
12.
És letakarjuk a tészta másik felével. Éjszakára hideg helyre helyezzük.
13.
A tejszínből kemény habot készítünk (használhatunk fixálót). És megkenjük az egész tortát a tejszínhabbal. Cukrász díszítéssel díszítjük. Mi 3 fajta csokoládéba bevont napraforgó maggal díszítettük. Tálalás előtt ajánlatos a tortát legalább egy órára lehűteni.
Jó étvágyat!