RECEPTEK

Tejszínes szilvamártás

Tejszínes szilvamártás

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Finom édes-sós mártás, amely kiváló füstölt húsok mellé, sült kacsahúsokhoz vagy nyúlhúsokhoz.

recept,recept fotó,szilvalekvár,főzőtejszín,aszalt szilva,Főzelékek és mártások

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

aszalt szilva

80

217

gramm

kcal

citromlé

30

7

milliliter

kcal

fahéj, őrölt

1

13

teáskanál

kcal

finomliszt

70

243

gramm

kcal

főzőtejszín

250

400

milliliter

kcal

kristálycukor

1

61

evőkanál

kcal

szilvalekvár

80

98

gramm

kcal

1

0

teáskanál

kcal

0

??

kcal

vaj

50

367

gramm

kcal

víz

½

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

vaj 50 gramm  szilvalekvár 80 gramm

A vajat egy fazékban olvasztjuk fel és adjunk hozzá szilva lekvárt. Állandó keverés mellet a lekvárt megpirítjuk és részben felolvasztjuk.

A vajat egy fazékban olvasztjuk fel és adjunk...

2. 

víz ½ liter   1 teáskanál  kristálycukor 1 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál  citromlé 30 milliliter

Hozzáöntjük a vizet, adunk hozzá sót, cukrot, őrölt fahéjat, citromlevet és felforraljuk.

Hozzáöntjük a vizet, adunk hozzá sót, cukrot,...

3. 

főzőtejszín 250 milliliter  finomliszt 70 gramm

A szilvalekvárhoz hozzáöntjük a tejszínt amiben lisztet kevertünk el. Főzzük amíg besűrűsödik. Ha a mártás túlságosan sűrű adhatunk hozzá még egy kevés tejszínt.

A szilvalekvárhoz hozzáöntjük a tejszínt...

4. 

Miután megfőtt levesszük a tűzről és leszűrjük.

Miután megfőtt levesszük a tűzről és...

5. 

aszalt szilva 80 gramm 

Az aszalt szilvát apróra vágjuk és a forró mártásba szórjuk. Összekeverjük, és szükség szerint sózzuk.

Az aszalt szilvát apróra vágjuk és a forró...

6. Mártás, füstölt hús, burgonyás knédli.

A mártáshoz és a húshoz, különféle knédliket tálalunk fel.

A mártáshoz és a húshoz, különféle...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés