Teljes kiőrlésű kolbászos kalácsok

Sós aprósütemény
recept,recept fotó,száraz kolbász,kemény sajt,Falatkák,Karácsony
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
kemény sajt | 150 570 | gramm kcal | |
száraz kolbász | 125 475 | gramm kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 100 160 | milliliter kcal | |
teljes kiörlésű liszt durva | 160 536 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal |
Recept
1.
teljes kiörlésű liszt durva 160 gramm • vaj 125 gramm • tejföl (14-18%) 100 milliliter • só ¼ teáskanál
Lisztből, vajból, tejszínből és sóból tésztát készítünk. 12 órát hűvös helyen pihentetjük.

2.
Ezután a tésztát lisztel meghintett gyúrólapon 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 35 kis karikát vágunk ki belőle.

3.
száraz kolbász 125 gramm • kemény sajt 150 gramm • tyúk tojás 1 darab
A kolbászból 35 karikát vágunk kb 3mm vastagat. A sajtot lereszeljük és a tojást felverjük.

4.
A tészta karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk. Megkenjük a felvert tojással, majd rárakjuk a kolbász karikákat. A kolbászt is megkenjük tojással.

5.
A tészta maradékából 35 kis csillagot vágunk ki.

6.
A csillagokat a kolbászra helyezzük. Megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben sütjük (180°C 25 perc).

Jó étvágyat!