Teljes kiőrlésű kolbászos kalácsok
Sós aprósütemény
recept,recept fotó,száraz kolbász,kemény sajt,Falatkák,Karácsony
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | - | ||
kemény sajt | 150 | gramm | |
száraz kolbász | 125 | gramm | |
só | ¼ | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 100 | milliliter | |
teljes kiörlésű liszt durva | 160 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 125 | gramm |
Recept
1.
teljes kiörlésű liszt durva 160 gramm • vaj 125 gramm • tejföl (14-18%) 100 milliliter • só ¼ teáskanál
Lisztből, vajból, tejszínből és sóból tésztát készítünk. 12 órát hűvös helyen pihentetjük.
2.
Ezután a tésztát lisztel meghintett gyúrólapon 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 35 kis karikát vágunk ki belőle.
3.
száraz kolbász 125 gramm • kemény sajt 150 gramm • tyúk tojás 1 darab
A kolbászból 35 karikát vágunk kb 3mm vastagat. A sajtot lereszeljük és a tojást felverjük.
4.
A tészta karikákat sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk. Megkenjük a felvert tojással, majd rárakjuk a kolbász karikákat. A kolbászt is megkenjük tojással.
5.
A tészta maradékából 35 kis csillagot vágunk ki.
6.
A csillagokat a kolbászra helyezzük. Megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben sütjük (180°C 25 perc).
Jó étvágyat!