RECEPTEK

Teljes kiőrlésű túrós kalács

Teljes kiőrlésű túrós kalács

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Kiváló és egészséges kalács, finom édes túróval.

recept,recept fotó,teljes kiőrlésű liszt,teljes kiőrlésű liszt,teljes kiőrlésű liszt,mazsola,darabos túró,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

darabos túró250gramm
friss élesztő20gramm
kukoricakeményítő2evőkanál
mazsola60gramm
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom80gramm
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom2evőkanál
nádcukor1teáskanál
nádcukor70gramm
1csipet
teljes kiőrlésű liszt300gramm
teljes kiőrlésű liszt1teáskanál
teljes kiőrlésű liszt-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%150milliliter
tyúk tojás2darab

 

Recept

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter  nádcukor 1 teáskanál  teljes kiőrlésű liszt 1 teáskanál  friss élesztő 20 gramm

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel...

2. 

teljes kiőrlésű liszt 300 gramm  tyúk tojás 1 darab  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 80 gramm  nádcukor 20 gramm   1 csipet

Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, joghurtot, cukrot és egy csipetnyi sót. Hozzáöntjük a kovászt és kidolgozzuk a tésztát.

Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a...

3. 

A tésztát megszórjuk liszttel, letakarjuk és egy órán át kelni hagyjuk. A tészta kicsit hígabb és ragadósabb.

A tésztát megszórjuk liszttel, letakarjuk és...

4. 

mazsola 60 gramm

A mazsolát megmossuk és vízbe áztatjuk.

A mazsolát megmossuk és vízbe áztatjuk....

5. 

darabos túró 250 gramm  nádcukor 50 gramm  tyúk tojás 1 darab

A túrót tojással, cukorral,...

A túrót tojással, cukorral,......

6. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 2 evőkanál

...joghurttal,...

...joghurttal,......

7. 

kukoricakeményítő 2 evőkanál

... és kukorica keményítővel keverjük össze.

... és kukorica keményítővel keverjük össze....

8. 

teljes kiőrlésű liszt

A sütőlapot (32x42cm) sütőpapírral béleljük ki. A papírra ráöntjük a tésztát, megszórjuk liszttel és kézzel elegyengetjük az egész sütőlapra.

A sütőlapot (32x42cm) sütőpapírral béleljük...

9. 

A tésztára ráöntjük a túrót.

A tésztára ráöntjük a túrót....

10. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

25 percig 180°C fokon sütjük....

11. 

A kihűlt kalácsot felvágjuk.

A kihűlt kalácsot felvágjuk....

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés