Teljes kiőrlésű túrós kalács
Kiváló és egészséges kalács, finom édes túróval.
recept,recept fotó,teljes kiőrlésű liszt,teljes kiőrlésű liszt,teljes kiőrlésű liszt,mazsola,darabos túró,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
darabos túró | 250 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
kukoricakeményítő | 2 | evőkanál | |
mazsola | 60 | gramm | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 80 | gramm | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 2 | evőkanál | |
nádcukor | 1 | teáskanál | |
nádcukor | 70 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
teljes kiőrlésű liszt | 300 | gramm | |
teljes kiőrlésű liszt | 1 | teáskanál | |
teljes kiőrlésű liszt | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter • nádcukor 1 teáskanál • teljes kiőrlésű liszt 1 teáskanál • friss élesztő 20 gramm
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.
2.
teljes kiőrlésű liszt 300 gramm • tyúk tojás 1 darab • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 80 gramm • nádcukor 20 gramm • só 1 csipet
Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, joghurtot, cukrot és egy csipetnyi sót. Hozzáöntjük a kovászt és kidolgozzuk a tésztát.
3.
A tésztát megszórjuk liszttel, letakarjuk és egy órán át kelni hagyjuk. A tészta kicsit hígabb és ragadósabb.
8.
A sütőlapot (32x42cm) sütőpapírral béleljük ki. A papírra ráöntjük a tésztát, megszórjuk liszttel és kézzel elegyengetjük az egész sütőlapra.
9.
A tésztára ráöntjük a túrót.
10.
25 percig 180°C fokon sütjük.
11.
A kihűlt kalácsot felvágjuk.
Jó étvágyat!