Tengeri ördöghal borsópürével
Recept a tengeri halak fűszeres és ízletes elkészítéséhez. Mellékletként polenta - kukoricakását szolgálhatunk fel.
recept,recept fotó,Atlanti ördöghal,mirelit borsó,Halak,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Atlanti ördöghal | 400 | gramm | |
fehér bors, őrölt | - | ||
friss csilipaprika | 1 | darab | |
főzőtejszín | 100 | milliliter | |
koriander | - | ||
köménymag, darált | - | ||
mirelit borsó | 200 | gramm | |
olivaolaj | 1 | evőkanál | |
só | 0 |
Recept
1.
Atlanti ördöghal 400 gramm
Megmossuk a tengeri ördöghalat, papírtörlővel megszárítjuk, és eltávolítjuk róla a bőrt. Körülbelül 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
2.
friss csilipaprika 1 darab • köménymag, darált • koriander • olivaolaj 1 evőkanál
Mossuk meg a chili paprikákat, távolítsuk el a magházat és vágjuk finomra. Hámozzuk meg a fokhagymát és törjük össze. Keverjük össze a chili paprikát a fokhagymával, keverjünk hozzá egy csipet köménymagot és koriandert, ezután adjuk hozzá az olajat. Keverjünk össze mindent alaposan.
3.
A kapott keverékkel kenjük meg az enyhén sózott halfiléket és tegyük a gőzfőző alsó tartályába.
4.
mirelit borsó 200 gramm
Öntsük a megmosott fagyasztott borsót a gőzfőző második tartályába. 20 percig együtt pároljuk, a halat az edénnyel eltávolítjuk, és ha szükséges, még 10 percig főzhetjük a borsót, ha még kemény.
5.
főzőtejszín 100 milliliter • só • fehér bors, őrölt
Öntsük a párolt borsót egy mélyebb tálba, adjuk hozzá a tejszínt és turmixoljuk össze botmixerrel. Ízlés szerint adhatunk hozzá még sót vagy fűszerezhetjük.
Jó étvágyat!