Tepertős pogácsák
Egyszerű módja a klasszikus tepertős pogácsa elkészítésének.
recept,recept fotó,tepertő,zsírszegény tej 1,5%,finomliszt,finomliszt,Falatkák
Falatkák
kategóriak
Falatkák ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 500 | gramm | |
finomliszt | - | ||
friss élesztő | 42 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
köménymag, őrölt | - | ||
sertészsír | 2 | evőkanál | |
só | 2 | teáskanál | |
só | - | ||
tepertő | 360 | gramm | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
2.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • friss élesztő 42 gramm • kristálycukor 1 teáskanál
...a másik felét ledarájuk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot és hagyjuk felfuttatni.
3.
finomliszt 500 gramm • só 2 teáskanál • tyúk tojás 1 darab • tojássárgája 2 darab • sertészsír 2 evőkanál
Mérjük le a lisztet egy tálba, adjunk hozzá sót (állítsuk be a só mennyiségét a tepertők sótartalmának megfelelően), az összes tepertőt, tojást, sárgáját, olvasztott zsírt és a kovászt
4.
A tésztát alaposan kidolgozzuk és hagyjuk kelni
6.
Felére osztjuk, és két vastagabb 25 cm hosszú henger alakú rudacskát készítünk belőle.
7.
Az egyiket 16 egyforma részre vágjuk. Mind egyikből golyó formát készítünk.
8.
A golyócskákat megfelelő távolságra, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Minden golyócskát kilapítunk a tenyerünkkel, és rácsot hozunk létre a felületen.
9.
tojásfehérje 2 darab • só
Hagyjuk a pogácsákat 10 percig a tepsiben kelni, majd kenjük meg őket felvert tojásfehérjével és sózzuk meg.
10.
160-170 ° C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
11.
Míg az első adag megsül, feldolgozzuk a tészta második felét - a második rudacskát.
12.
A pogácsákat megszórhatjuk őrölt köménnyel, miután megkentük őket a felvert tojásfehérjével,...
13.
...és ugyanúgy megsütjük mint az első adagot.
Jó étvágyat!