RECEPTEK

Tepertős pogácsák

Tepertős pogácsák

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Egyszerű módja a klasszikus tepertős pogácsa elkészítésének.

recept,recept fotó,tepertő,zsírszegény tej 1,5%,finomliszt,finomliszt,Falatkák

Falatkák

Főzőcske

Adag

32

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Falatkák  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt500gramm
finomliszt-
friss élesztő42gramm
kristálycukor1teáskanál
köménymag, őrölt-
sertészsír2evőkanál
2teáskanál
-
tepertő360gramm
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
tyúk tojás1darab
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. 

tepertő 360 gramm

A tepertő felét felvágjuk...

A tepertő felét felvágjuk......

2. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 1 teáskanál

...a másik felét ledarájuk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot és hagyjuk felfuttatni.

...a másik felét ledarájuk. A tejet...

3. 

finomliszt 500 gramm   2 teáskanál  tyúk tojás 1 darab  tojássárgája 2 darab  sertészsír 2 evőkanál

Mérjük le a lisztet egy tálba, adjunk hozzá sót (állítsuk be a só mennyiségét a tepertők sótartalmának megfelelően), az összes tepertőt, tojást, sárgáját, olvasztott zsírt és a kovászt

Mérjük le a lisztet egy tálba, adjunk hozzá...

4. 

A tésztát alaposan kidolgozzuk és hagyjuk kelni

A tésztát alaposan kidolgozzuk és hagyjuk kelni...

5. 

finomliszt

Miután a tészta megkelt borítjuk ki egy lisztel meghintett gyúrólapra.

Miután a tészta megkelt borítjuk ki egy lisztel...

6. 

Felére osztjuk, és két vastagabb 25 cm hosszú henger alakú rudacskát készítünk belőle.

Felére osztjuk, és két vastagabb 25 cm hosszú...

7. 

Az egyiket 16 egyforma részre vágjuk. Mind egyikből golyó formát készítünk.

Az egyiket 16 egyforma részre vágjuk. Mind...

8. 

A golyócskákat megfelelő távolságra, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Minden golyócskát kilapítunk a tenyerünkkel, és rácsot hozunk létre a felületen.

A golyócskákat megfelelő távolságra,...

9. 

tojásfehérje 2 darab 

Hagyjuk a pogácsákat 10 percig a tepsiben kelni, majd kenjük meg őket felvert tojásfehérjével és sózzuk meg.

Hagyjuk a pogácsákat 10 percig a tepsiben kelni,...

10. 

160-170 ° C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

160-170 ° C-ra előmelegített sütőben 20-25...

11. 

Míg az első adag megsül, feldolgozzuk a tészta második felét - a második rudacskát.

Míg az első adag megsül, feldolgozzuk a tészta...

12. 

köménymag, őrölt

A pogácsákat megszórhatjuk őrölt köménnyel, miután megkentük őket a felvert tojásfehérjével,...

A pogácsákat megszórhatjuk őrölt köménnyel,...

13. 

...és ugyanúgy megsütjük mint az első adagot.

...és ugyanúgy megsütjük mint az első adagot....

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés