Tészta feketebab-mártással
Nagyon finom, laktató étel, Ázsiában ismertebb nevén "Jajangmyeon". Általában sertéshússal készítik. Ebben a receptben marhahúsból készítjük el, de nagyon finom csirkehúsból is vagy esetleg tofuból.
recept,recept fotó,marhahús - rostélyos,fekete babpaszta,tészta- Spagetti, teljes kiőrlésű,Tészták,Laktózmentes ,Kóreai konyha,Kínai konyha
Tészták
Kóreai konyha
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 100 | gramm | |
burgonyakeményítő | 2 | teáskanál | |
cukkini | 100 | gramm | |
fehér retek | 100 | gramm | |
fekete babpaszta | 6 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 100 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
marhahús - rostélyos | 400 | gramm | |
repceolaj | 5 | evőkanál | |
salátauborka | 1 | darab | |
szezámmag | 2 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
tészta- Spagetti, teljes kiőrlésű | 600 | gramm | |
víz | 700 | milliliter | |
víz | 2 | liter |
Recept
1.
marhahús - rostélyos 400 gramm • repceolaj 3 evőkanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
A húst kis kockákra szeleteljük fel és forró olajon hirtelen aranybarnára pirítjuk.
2.
burgonya 100 gramm • hagyma 100 gramm • cukkini 100 gramm • fehér retek 100 gramm
A zöldséget megmossuk, megpucoljuk és kis darabokra szeleteljük fel.
3.
A zöldséget a húshoz adjuk.
4.
Az egészet együtt pirítjuk, többször megkeverjük.
7.
Majd minden egybe keverünk.
8.
víz 500 milliliter • kristálycukor 1 evőkanál
Vizet adunk hozzá, vagy húslevest, cukorral ízesítjük, megkeverjük és kb 10 percig főzzük.
10.
...és a forró mártáshoz keverjük, amely gyorsan besűrűsödik és máris kész a finom mártás.
12.
salátauborka 1 darab • tészta- Spagetti, teljes kiőrlésű 600 gramm • víz 2 liter • só ½ teáskanál
Tésztával vagy rizzsel tálaljuk Uborkával díszítjük és a pirított szezám maggal.
Jó étvágyat!