Tészta füstölt lazaccal
Készítsünk egy finom tésztát, borsó-lime-tejszínes szósszal. Más tészták is megfelelőek, amelyek a felületükön megtartják a szószt - penne, fusilli stb.
recept,recept fotó,Trottole- tészta,habtejszín (30-33%),füstölt lazac,lime héja,zöldcitrom lé,Tészták
Tészták
kategóriak
Tészták ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 40 | gramm | |
Trottole- tészta | 160 | gramm | |
borsó | 100 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
füstölt lazac | 50 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 100 | milliliter | |
lime héja | 1 | teáskanál | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
zöldcitrom lé | 1 | evőkanál |
Recept
3.
habtejszín (30-33%) 100 milliliter • borsó 100 gramm • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • lime héja 1 teáskanál • zöldcitrom lé 1 evőkanál
Adjuk hozzá a tejszínt, a borsót, a fűszereket, a lime héját és a levét. Főzzük együtt körülbelül 5 percig.
4.
Parmezán sajt 20 gramm
A szószhoz adjuk hozzá a félig megfőtt tésztát egy kevés sós vízzel, amelyben a tésztát főztük. Adjunk hozzá egy kevés reszelt parmezánt.
5.
Együtt főzzük, hogy a szósz sűrűsödjön, és óvatosan kevergetve főzzük amíg a tészta megfől.
6.
füstölt lazac 50 gramm • Parmezán sajt 20 gramm
Minden egyes adaghoz adjunk hozzá egy darab füstölt lazacot és parmezán sajtot.
Jó étvágyat!