Tészta gombával és tiroli sonkával
Recept egy gőzfőzőben történő tészta elkészítéséhez, rövid előfőzéssel vízben.
recept,recept fotó,tészta - Fusilli (spirál),gomba,sonka,Tészták,Receptek ételpárolókhoz,Laktózmentes
Tészták
Recept
1.
tészta - Fusilli (spirál) 400 gramm • gomba 300 gramm • só • víz
Forrásban lévő sós vízben főzzük a tésztát körülbelül 5 percig. Majd lecsepegtetjük, és a párolóedény alsó edényébe tesszük, 10 percig pároljuk. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, amit a második párolóedénybe teszünk. A megadott tíz perc letelte után a tésztához adjuk, és további 10 percig együtt pároljuk. A gomba a párolási folyamat során eltávolítja a káros méreganyagokat, és egyben megtartja a szervezetre hasznos vitaminjait és ásványi anyagait.
Jó étvágyat!