Thaiföldi csirke leves kókusz tejjel
Tom Kha Gai thai leves receptje kókusztejjel és csirkehússal.
recept,recept fotó,csirkemell,kókusztej,gomba,koriander,Húslevesek,,Thai konyha,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húslevesek
Thai konyha
Hozzávalók
Hozzávalók
chili paprikás mártás | 1 | teáskanál | |
citromfű | 1 | darab | |
citromlé | ½ | deciliter | |
csirkemell | 500 | gramm | |
galangál | 25 | gramm | |
gomba | 150 | gramm | |
halmártás | 2 | evőkanál | |
koriander | - | ||
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
kókusztej | 250 | milliliter | |
víz | ½ | liter |
Recept
1.
víz ½ liter • galangál 25 gramm • citromfű 1 darab
Egy fazékba vizet öntünk, hozzáadjuk az apróra vágott galangát és 3-4 cm hosszúra vágott citromfüvet.
2.
csirkemell 500 gramm
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és amikor a víz forrni kezd belerakjuk a fazékba.
3.
kókusztej 250 milliliter • chili paprikás mártás 1 teáskanál • halmártás 2 evőkanál • citromlé ½ deciliter • kristálycukor 1 evőkanál • gomba 150 gramm
Hozzáadjuk az összes alapanyagot, és időnkénti kevergetés mellett 10-15 percig főzzük.
Jó étvágyat!