Tilápia parmezánban
Ízletes halfilé fűszeres reszelt parmezán bundában.
recept,recept fotó,tilápia filé,Parmezán sajt,Halak,Gluténmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 120 | gramm | |
citromhéj | 1 | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
petrezselyem zöldje | - | ||
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
tilápia filé | 1 | kilogramm |
Recept
1.
tilápia filé 1 kilogramm • só
A friss tilápia filét megmossuk, ha mirelit, akkor kiolvasztjuk és szintén megmossuk. Jól megszárítjuk. Lágyan sózzuk mindkét oldalról.
2.
Parmezán sajt 120 gramm • citromhéj 1 teáskanál
A sajtot lágyra lereszeljük és hozzáadunk egy bio citrom reszelt héját.
4.
A filét megkenjük mindkét oldaláról olajjal...
5.
...és meghempergetjük az elkészített reszelt sajtban.
6.
Alufóliával bélelt sütőlapra helyezzük és megszórjuk frissen felaprított petrezselyemzöldjével. Előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük 200°C hőmérsékleten.
Jó étvágyat!