Tofu grillezett zöldséggel és tahini szósszal
recept,recept fotó,cukkini,gomba,tofu, fehér,tahini (szezámpaszta),Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
cukkini | 600 | gramm | |
dijoni mustár | 1 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 1 | gerezd | |
gomba | 400 | gramm | |
olivaolaj | 5 | evőkanál | |
petrezselyem zöldje | 2 | evőkanál | |
szójamártás | 4 | evőkanál | |
tahini (szezámpaszta) | 4 | evőkanál | |
tofu, fehér | 180 | gramm | |
víz | 100 | milliliter |
Recept
1.
cukkini 600 gramm • gomba 400 gramm • tofu, fehér 180 gramm
A zöldséget megmossuk. A cukkinit és a sampinyon gombát vékonyabb szeletekre vágjuk a tofut nagyobb darabokra.
2.
olivaolaj 5 evőkanál • szójamártás 4 evőkanál
A szójaszószt együtt az olajjal felverjük, hogy mindkét folyadék összeálljon.
3.
A szószt ráöntjük a zöldségre, többször átkeverjük, majd felforrósítjuk a grill serpenyőt.
4.
A zöldséget a tofuval rövid ideig grillezzük.
5.
tahini (szezámpaszta) 4 evőkanál • fokhagyma 1 gerezd • dijoni mustár 1 evőkanál • petrezselyem zöldje 2 evőkanál • fekete bors, őrölt • víz 100 milliliter
A tahini szószhoz összekeverjük a tahini pasztát préselt fokhagymával, hozzáadjuk a dijoni mustárt és a friss felaprított petrezselyem zöldjét. Az egészet felhígítjuk vízzel. Fűszerezzük egy csipet fekete borssal.
6.
Melegen tálaljuk leöntve a szósszal, rizs körettel vagy akár köret nélkül.
Jó étvágyat!