Tofu paradicsom mártásban
Egy bevált recept a lágy tofu elkészítésére kiváló édes-savanyú paradicsomos mártásban
recept,recept fotó,tofu, fehér,paradicsomszósz,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 1 | evőkanál | |
fehér bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 1.5 | evőkanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
gomba | 150 | gramm | |
hagyma | 1 | darab | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
paradicsom | 2 | darab | |
paradicsomszósz | 250 | milliliter | |
só | ½ | teáskanál | |
tofu, fehér | 720 | gramm | |
víz | 2 | deciliter |
Recept
1.
tofu, fehér 720 gramm
A tofu sajtot kockákra szeleteljük és mindkét oldaláról egy picit megpirítjuk.
2.
napraforgó olaj 3 evőkanál • hagyma 1 darab • fokhagyma 2 gerezd
Az olajon megpirítjuk a hagymát és fokhagymát.
3.
paradicsom 2 darab • só ½ teáskanál • fehér bors, őrölt ¼ teáskanál • nemes babérlevél 2 darab
Hozzáadjuk a paradicsomot, sót és borsot.
4.
gomba 150 gramm
Hozzáadjuk a negyedekre vágott sampinyon gombát, egy kis vizet és rövid ideig pároljuk.
5.
paradicsomszósz 250 milliliter • ecet 1 evőkanál • kristálycukor 1 evőkanál
Hozzáadjuk a paradicsom pürét, ecetet és a cukrot.
6.
finomliszt 1.5 evőkanál • víz 2 deciliter
Egy tálban előkészítjük a lisztet, amelyhez vizet adagolunk, és fokozatosan keverjük össze, majd állandó keverés mellett lassacskán hozzáadjuk a lábasba.
7.
Közepes lángon körülbelül 20 percig főzzük, amíg a mártás nem kezd kicsit sűrűsödni.
Jó étvágyat!