Tofuból készült cheesecake
Hagyományos desszert - tofu "sajtból". Garantáltan mindenkinek ízleni fog, és nem is fogják sejteni, hogy tofuból készült.
recept,recept fotó,vajas száraz keksz,tofu, fehér,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | - | ||
cseresznyebefőtt | 700 | milliliter | |
kristálycukor | 25 | gramm | |
kukoricakeményítő | 40 | gramm | |
méz | 100 | gramm | |
nádcukor | 30 | gramm | |
tofu, fehér | 540 | gramm | |
vaj | 175 | gramm | |
vajas száraz keksz | 300 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 50 | milliliter | |
étkezési zselatin | 12 | gramm |
Recept
1.
vajas száraz keksz 300 gramm • vaj 175 gramm • nádcukor 30 gramm
Konyhai elektromos darálóban ledaráljuk a háztartási kekszet. A vajat felolvasztjuk, és amikor lehűlt, hozzáöntjük a kekszhez. Hozzáadunk egy kis cukrot. Ha a keksz túl édes, akkor nem kell cukrot hozzáadni, viszont a cukor sütés közben lágy karamellás ízt kölcsönöz a piskóta számára.
2.
Kézzel kidolgozzuk a tésztát, amely egy kicsit morzsolódni fog. A kekszes tésztát egyenletesen szétterítjük a tortaforma alján, amelyet sütőpapírral bélelünk...
3.
...majd alaposan lenyomkodjuk. A piskótát 15 percre hűtőbe helyezzük.
4.
tofu, fehér 540 gramm • citromlé • méz 100 gramm • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • kukoricakeményítő 40 gramm
Egy tálba szétmorzsoljuk a tofut, hozzáadunk citromlevet, mézet, tejet és kukorica keményítőt.
5.
Botmixer segítségével pépesítjük.
6.
A piskótát kivesszük a hűtőből, majd a félig folyékony masszát ráöntjük a piskótára. Egyenletesen elkenjük.
7.
A sütőt előmelegítjük, majd alulra egy mély tepsit helyezünk vízzel. A süteményt a tepsi felé egy rácsra helyezzük. Ebben a gőzfürdőben 180°C-on 40 percig sütjük. Sütést követően a süteményt nem vesszük ki. A sütőt lekapcsoljuk, majd félig kinyitjuk az sütőajtót, és így fél órán át hűlni hagyjuk a süteményt. Majd csak ezt követően vesszük ki teljesen és hagyjuk lehűlni.
8.
cseresznyebefőtt 700 milliliter
A kompót levét (kb 250 ml) egy bögrébe öntjük. Néhány cseresznyét a kompótból egészben hagyunk, a többit kimagozzuk és félbevágjuk.
9.
A cseresznyéket a süteményre rakjuk.
10.
étkezési zselatin 12 gramm • kristálycukor 25 gramm
A kompót levébe cukrot és zselatint adunk. Megfőzzük a zselatin elkészítési javallata alapján.
11.
A zselatint ráöntjük a cseresznyére, majd hűtőbe helyezzük megkeményedni.
12.
A desszertet egész cseresznyékkel és sztévia, vagy menta levelekkel díszítjük...
13.
... felszeleteljük és tálaljuk.
Jó étvágyat!