Tofus laskagomba mártás
A mártás kiváló mindenféle tészta mellé. Nagyon finom a párolt knédlivel is.
recept,recept fotó,laskagomba,tofu, fehér,főzőtejszín,Főzelékek és mártások,Gluténmentes
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
főzőtejszín | 300 | milliliter | |
hagyma | 80 | gramm | |
kukoricaliszt | 30 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
laskagomba | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | 20 | milliliter | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
tofu, fehér | 360 | gramm | |
tökolaj | 2 | evőkanál | |
víz | 150 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • napraforgó olaj 20 milliliter
A vöröshagymát megpucoljuk, felvágjuk és olajon megsütjük.
3.
köménymag, darált ½ teáskanál • só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • víz 150 milliliter
...hozzáadjuk a hagymához, megsózzuk, paprikázzuk és szórunk hozzá köménymagot. Összekeverjük, felöntjük vízzel és lefedve 10 percig főzzük.
5.
főzőtejszín 300 milliliter • kukoricaliszt 30 gramm
Főzőtejszínben kukoricalisztet keverünk szét.
6.
A habarást a laskagombához öntjük és 5 percig főzzük.
8.
A tésztát kifőzzük és leöntjük a mártással és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!