Tőkehal havas bundában
Sült hal finom, puha bundában.
recept,recept fotó,Alaszkai tőkehal,Halak
Halak
kategóriak
Halak ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Alaszkai tőkehal | 600 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 100 | gramm | |
repceolaj | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
só | - | ||
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
worcester szósz | 15 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 80 | milliliter | |
őrölt csípős pirospaprika | ½ | teáskanál |
Recept
1.
finomliszt 100 gramm • zsírszegény tej 1,5% 80 milliliter • tojássárgája 2 darab • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • őrölt csípős pirospaprika ½ teáskanál • só ½ teáskanál
A megadott alapanyagokból sima tésztát keverjünk.
4.
Alaszkai tőkehal 600 gramm • só
Megolvasztott vagy friss tőkehal adagokat megsózzuk. Áztassuk bele a tésztába...
6.
Mindkét oldalról sütjük...
7.
...és papírtörlőre szedjük ki hogy csöpögjön le az olaj.
8.
Főtt burgonyával vagy burgonyasalátával tálaljuk.
Jó étvágyat!