Tőkehal holland szósszal
Lágy és frissítő fogás, friss fokhagymás spenóttal tálalva.
recept,recept fotó,spenótlevél, friss,tojássárgája,citromlé,Alaszkai tőkehal,Halak,,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
Alaszkai tőkehal | 500 | gramm | |
citromlé | ½ | darab | |
fehér bors, őrölt | - | ||
fekete bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 2 | ||
olivaolaj | 2.5 | evőkanál | |
spenótlevél, friss | 1 | kilogramm | |
só | 0 | ||
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 125 | gramm |
Recept
1. A spenót elkészítése
olivaolaj 1.5 evőkanál • fokhagyma 2 s
A serpenyőn olajon könnyedén megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát.
2.
spenótlevél, friss 1 kilogramm
Hozzáadjuk a megmosott spenótot és időnkénti keverés mellett megpirítjuk.
3.
A spenót a pirítás közben felveszi a fokhagyma jellegzetes ízét.
4. Holland szósz
vaj 125 gramm • tojássárgája 3 darab • citromlé ½ darab • só • fehér bors, őrölt
Párán felolvasztjuk a vajat. Hozzákeverjük a tojássárgáját, és egy fél citrom levét. Levesszük a tűzről és sóval illetve őrölt fehérborssal ízesítjük.
5. A tőkehal sütése
Alaszkai tőkehal 500 gramm • olivaolaj 1 evőkanál • só • fekete bors, őrölt
A mirelit tőkehalat kiolvasztjuk, és papírtörlővel megszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk és néhány percig mindkét oldalról megpirítjuk.
Jó étvágyat!