Tökfőzelék marhahússal

Nagyon finom tökfőzelék, tejföllel és új krumplival és sült marhaszeletekkel. Ha csak négy személy részére készül akkor elég csak minden alapanyag felét használni :)
recept,recept fotó,marhahús nyak, tarja,tök,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 2 13 | evőkanál kcal | |
finomliszt | 3 157 | evőkanál kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
kapor | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
marhahús nyak, tarja | 1 1800 | kilogramm kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 400 640 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 400 256 | milliliter kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 6 58 | evőkanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
tök | 1500 390 | gramm kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 650 0 | milliliter kcal | |
zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal | |
újkrumpli | 500 315 | gramm kcal |
Recept
1.
marhahús nyak, tarja 1 kilogramm
A húst megmossuk, kisebb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és a végen megsózzuk.

2.
tyúk tojás 3 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 6 evőkanál • napraforgó olaj 2 evőkanál • só ½ teáskanál • finomliszt • zsemlemorzsa
A tojásokat tejjel felverjük, adunk hozzájuk sót és olajat. Ezután panírozzuk a hússzeleteket, lisztben megforgatjuk, majd a tojásban a végen pedig zsemlemorzsában.



5.
A sütő edényt jól lefedjük, hogy a víz ne párologjon el, és 200°C a sütőben lassan puhára sütjük ( kb 1,5 óra).

6.
újkrumpli 500 gramm • víz 500 milliliter • só 1 teáskanál
Miután a hús már egy órája sül, elkezdjük készíteni a mártást. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kis kockákra szeleteljük fel. Egy mély edénybe helyezzük, vizet öntünk hozzá, megsózzuk és 15 percig főzzük.


8.
Lereszeljük.

9.
A már majdnem megfőtt burgonyához adjuk a tököt és az apróra vágott kaprot ízlés szerint. Öt percig főzzük.

10.
tejföl (14-18%) 400 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter • finomliszt 3 evőkanál
Tejben lisztet és tejfölt jól összekeverünk.

11.
kristálycukor 1 teáskanál • ecet 2 evőkanál • vaj 50 gramm
A habarást hozzáöntjük a mártáshoz, felforraljuk, édesítjük és ízlés szerint még ecetet adunk hozzá. A végen vajat keverünk bele. És kész a finom tökfőzelék marhahússal.

Jó étvágyat!