RECEPTEK

Tökfőzelék marhahússal

Tökfőzelék marhahússal

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Nagyon finom tökfőzelék, tejföllel és új krumplival és sült marhaszeletekkel. Ha csak négy személy részére készül akkor elég csak minden alapanyag felét használni :)

recept,recept fotó,marhahús nyak, tarja,tök,Főzelékek és mártások

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

ecet

2

13

evőkanál

kcal

finomliszt

3

157

evőkanál

kcal

finomliszt

0

??

kcal

kapor

0

??

kcal

kristálycukor

1

21

teáskanál

kcal

marhahús nyak, tarja

1

1800

kilogramm

kcal

napraforgó olaj

2

270

evőkanál

kcal

repceolaj

0

??

kcal

1.5

0

teáskanál

kcal

tejföl (14-18%)

400

640

gramm

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

400

256

milliliter

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

6

58

evőkanál

kcal

tyúk tojás

3

264

darab

kcal

tök

1500

390

gramm

kcal

vaj

50

367

gramm

kcal

víz

650

0

milliliter

kcal

zsemlemorzsa

0

??

kcal

újkrumpli

500

315

gramm

kcal

 

Recept

1. 

marhahús nyak, tarja 1 kilogramm

A húst megmossuk, kisebb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és a végen megsózzuk.

A húst megmossuk, kisebb szeletekre vágjuk,...

2. 

tyúk tojás 3 darab  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 6 evőkanál  napraforgó olaj 2 evőkanál   ½ teáskanál  finomliszt  zsemlemorzsa

A tojásokat tejjel felverjük, adunk hozzájuk sót és olajat. Ezután panírozzuk a hússzeleteket, lisztben megforgatjuk, majd a tojásban a végen pedig zsemlemorzsában.

A tojásokat tejjel felverjük, adunk hozzájuk...

3. 

repceolaj

Forró olajon mindkét oldalról rövid ideig sütjük.

Forró olajon mindkét oldalról rövid ideig...

4. 

víz 150 milliliter

Egy mélyebb sütő edénybe helyezzük a húst és felöntjük egy kis vízzel.

Egy mélyebb sütő edénybe helyezzük a húst...

5. 

A sütő edényt jól lefedjük, hogy a víz ne párologjon el, és 200°C a sütőben lassan puhára sütjük ( kb 1,5 óra).

A sütő edényt jól lefedjük, hogy a víz ne...

6. 

újkrumpli 500 gramm  víz 500 milliliter   1 teáskanál

Miután a hús már egy órája sül, elkezdjük készíteni a mártást. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kis kockákra szeleteljük fel. Egy mély edénybe helyezzük, vizet öntünk hozzá, megsózzuk és 15 percig főzzük.

Miután a hús már egy órája sül, elkezdjük...

7. 

tök 1500 gramm

A tököt meghámozzuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magházat.

A tököt meghámozzuk, félbevágjuk és...

8. 

Lereszeljük.

Lereszeljük....

9. 

kapor

A már majdnem megfőtt burgonyához adjuk a tököt és az apróra vágott kaprot ízlés szerint. Öt percig főzzük.

A már majdnem megfőtt burgonyához adjuk a...

10. 

tejföl (14-18%) 400 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 400 milliliter  finomliszt 3 evőkanál

Tejben lisztet és tejfölt jól összekeverünk.

Tejben lisztet és tejfölt jól összekeverünk....

11. 

kristálycukor 1 teáskanál  ecet 2 evőkanál  vaj 50 gramm

A habarást hozzáöntjük a mártáshoz, felforraljuk, édesítjük és ízlés szerint még ecetet adunk hozzá. A végen vajat keverünk bele. És kész a finom tökfőzelék marhahússal.

A habarást hozzáöntjük a mártáshoz,...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés