Tökfőzelék párolt marhahússal.

Ez a finom tökfőzelék marhahússal nagyon közkedvelt étel. Ez a klasszikus receptet, friss tökből készítettük , amelyet együtt a magjaival reszeltünk le és új burgonyából hogy minél több vitamin maradjon benne.
recept,recept fotó,marhalapocka,újkrumpli,tök,Marhahús,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek
Marhahús
kategóriak
Marhahús › Főzelékek és mártások › Szezonális receptek › Szezon - Tök › Szezon - Újkrumpli ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 20 70 | gramm kcal | |
hagyma | 130 58 | gramm kcal | |
kapor | 0 ?? | kcal | |
köménymag, darált | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
marhalapocka | 500 775 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 4 540 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (10% zsír) | 200 236 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 50 32 | milliliter kcal | |
tök | 900 234 | gramm kcal | |
vaj | 40 294 | gramm kcal | |
víz | 600 0 | milliliter kcal | |
újkrumpli | 400 252 | gramm kcal |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,


3.
só ½ teáskanál • köménymag, darált ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
A húst a hagymához adjuk és hagyjuk kifehéredni. megsózzuk, köményt és piros paprikát adunk hozzá.


5.
... és letakarva, néhai keverés mellet, lassan 1,5 óráig pároljuk.


7.
Kis kockákra szeleteljük.

8.
hagyma 50 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

9.
víz 250 milliliter • só ½ teáskanál
A hagymához hozzáadjuk a burgonyát, és sós vízben 10 percig főzzük.


11.
...és vastagon lereszeljük.

12.
só ½ teáskanál
A tököt hozzákeverjük a burgonyához, sózzuk, és letakarva 10 percig pároljuk. Néha keverjük meg.

13.
tejföl (10% zsír) 200 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter • finomliszt 20 gramm
A tejfölt összekeverjük a tejjel és a lisztel.

14.
A habarást hozzáadjuk a tökhöz és felforraljuk.



Jó étvágyat!