Tökfőzelék párolt marhahússal.
Ez a finom tökfőzelék marhahússal nagyon közkedvelt étel. Ez a klasszikus receptet, friss tökből készítettük , amelyet együtt a magjaival reszeltünk le és új burgonyából hogy minél több vitamin maradjon benne.
recept,recept fotó,marhalapocka,újkrumpli,tök,Marhahús,Főzelékek és mártások
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 20 | gramm | |
hagyma | 130 | gramm | |
kapor | - | ||
köménymag, darált | ¼ | teáskanál | |
marhalapocka | 500 | gramm | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tejföl (10% zsír) | 200 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 50 | milliliter | |
tök | 900 | gramm | |
vaj | 40 | gramm | |
víz | 600 | milliliter | |
újkrumpli | 400 | gramm |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
3.
só ½ teáskanál • köménymag, darált ¼ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
A húst a hagymához adjuk és hagyjuk kifehéredni. megsózzuk, köményt és piros paprikát adunk hozzá.
5.
... és letakarva, néhai keverés mellet, lassan 1,5 óráig pároljuk.
7.
Kis kockákra szeleteljük.
8.
hagyma 50 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,
9.
víz 250 milliliter • só ½ teáskanál
A hagymához hozzáadjuk a burgonyát, és sós vízben 10 percig főzzük.
11.
...és vastagon lereszeljük.
12.
só ½ teáskanál
A tököt hozzákeverjük a burgonyához, sózzuk, és letakarva 10 percig pároljuk. Néha keverjük meg.
13.
tejföl (10% zsír) 200 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 50 milliliter • finomliszt 20 gramm
A tejfölt összekeverjük a tejjel és a lisztel.
14.
A habarást hozzáadjuk a tökhöz és felforraljuk.
Jó étvágyat!