Tökkel és balkáni sajttal töltött rétes
Tényleg remek csemege! Próbálja ki!
recept,recept fotó,hokaido tök,tökmag, hámozott,tökmag, hámozott,leveles tészta,Sós sütemények
Sós sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
balkányi típusú sajt | 200 | gramm | |
hagyma | 80 | gramm | |
hokaido tök | 400 | gramm | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
rozmaring | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
tökmag, hámozott | 25 | gramm | |
tökmag, hámozott | - |
Recept
2.
hagyma 80 gramm
Olajon serpenyőben megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk az apróra vágott tököt. Pároljuk időnként kevergetve, amíg a sütőtök megpuhul.
3.
Tegyünk rozmaringot a serpenyőbe, keverjük össze és vegyük le a tűzről. Hagyjuk kihűlni a tökkeveréket.
5.
balkányi típusú sajt 200 gramm
A kihűlt tökkeverékhez adjunk hozzá a szeletelt sajtot és tökmagot.
6.
tyúk tojás 1 darab • só ½ teáskanál
Végül hozzáadjuk a tojásokat, sót és mindent jól összekeverünk.
7.
leveles tészta 275 gramm
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire kinyújtjuk. A közepébe egyenletesen rakjuk a tök tölteléket. Tekerjük fel.
8.
tyúk tojás 1 darab • tökmag, hámozott
Kenjük meg felvert tojással. A tetejét tökmaggal szórjuk meg.
9.
25 percig 200°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!