Töltött cukkini hajócskák
Nem kedvelik családtagjai a cukkinit? Próbálja meg úgy tálalni nekik, mint egy hajócskát burgonyavitorlával a jégsaláta "hullámain", és látni fogja, hogy csak úgy "eltűnik".
recept,recept fotó,cukkini,sertés darálthús,burgonya,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
cukkini | 1000 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
sertés darálthús | 500 | gramm | |
só | 3 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
1. A cukkini elkészítése
cukkini 1000 gramm • olivaolaj 3 evőkanál
Három közepes méretű cukkinit vágjunk ketté. Mindkét feléből ürítsük ki a belsejét, hogy a cukkini, úgy nézzen ki mint egy csónak. Öntsünk egy kevés olajat egy mélyebb tepsibe, és tegyük bele a cukkini hajócskákat.
2. Húsos - cukkinis töltelék
sertés darálthús 500 gramm • tyúk tojás 2 darab • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
A cukkini kivájt belsejét kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a sertés darált húst, tojást, sót és a fűszereket. Jól keverjük össze - lehetőleg kézzel.
3. Töltés
A tölteléket egyenletesen osszuk el az összes elkészített cukkinira.
4.
burgonya 500 gramm
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk. Rászúrjuk őket, vagy rátesszük a húsra.
5.
só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
Sózzuk meg a burgonyát, szórjuk meg őrölt pirospaprikával. Mindent letakarunk alufóliával, és közepesen meleg sütőben kb. 1 órán át sütjük. Egy óra múlva fedjük fel és hagyjuk még 10 percig sütni, miközben a burgonyát a tepsiben kialakult sütőlével meglocsolhatjuk.
Jó étvágyat!