Töltött fasír recept.
Közkedvelt fasír különböző szósztokkal. Finom akár egy kenyér szelettel és uborkával vagy főt burgonyával.
recept,recept fotó,sertés darálthús,tyúk tojás,tyúk tojás,hagyma,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Tejfölös laskagomba mártás burgonyával recept | - | ||
fekete bors, őrölt | ¾ | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 300 | gramm | |
kifli | 250 | gramm | |
petrezselyem zöldje | - | ||
sertés darálthús | 1 | kilogramm | |
sertészsír | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 10 | darab | |
zsemlemorzsa | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter |
Recept
2.
kifli 250 gramm • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter
A kifliket karikára vágjuk és beleaprítjuk a tejbe.
3.
sertés darálthús 1 kilogramm • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ¾ teáskanál
Egy tálba helyezzük az őrölt húst, adunk hozzá sót és borsot. Hozzákeverjük a kifliket.
6.
Jól összekeverjük egy botmixer segítségével.
7.
Egy lapra helyezzük a zsemlemorzsát, oválisan ráhelyezzük a húst. A közepére rakjuk a tojásokat...
9.
A széleit összefogjuk és fasírozottat készítünk belőle. Meghintjük még zsemlemorzsával és egy kizsírozott tepsibe helyezzük el.
10.
Lefedve sütjük 45 percig 180°C hőfokon. Levesszük a fedőt és további 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!