Töltött fasírozott
Fasírozott tojással és borsóval. A fasírozott töltelékeként használhatunk más zöldségfélét is, illetve füstölt húsokat. Köretként burgonyapürét ajánlunk, illetve ha hidegen tálaljuk, akkor friss kenyérrel és savanyú uborkával.
recept,recept fotó,tyúk tojás,tyúk tojás,sertés darálthús,fokhagyma,mirelit borsó,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
alacsony zsírtartalmú tej 0,5% | 100 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
fokhagyma | 6 | gerezd | |
hagyma | 150 | gramm | |
kifli | 2 | darab | |
mirelit borsó | 150 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
sertés darálthús | 800 | gramm | |
sertészsír | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
víz | - | ||
zsemlemorzsa | 0 |
Recept
1.
kifli 2 darab • alacsony zsírtartalmú tej 0,5% 100 milliliter • tyúk tojás 2 darab
A kifliket felszeleteljük a végek kivételével belerakjuk egy tálba, majd felöntjük tejjel és összekeverjük tojással.
2.
sertés darálthús 800 gramm • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • fokhagyma 6 gerezd • hagyma 150 gramm
Hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot, apróra vágott hagymát és a préselt fokhagymát. Az egészet alaposan összekeverjük és hústésztát készítünk belőle.
3.
zsemlemorzsa • mirelit borsó 150 gramm • tyúk tojás 3 darab
A masszát áthelyezzük egy műanyag lapra, amelyet előtte megszórtunk zsemlemorzsával, majd egyenletes téglalap formára nyújtjuk. A masszára rárakjuk a tölteléket - borsó, keményre főtt tojás, de tehetünk bele főtt répát vagy füstölt húst is.
4.
A téglalap hosszabb oldalait behajtjuk és kézzel henger formát alkotunk.
5.
napraforgó olaj • sertészsír • zsemlemorzsa
A sütőlapot megkenjük olajjal vagy zsiradékkal és megszórjuk zsemlemorzsával. A műanyag lap segítségével, amelyen a fasírozottat készítettük, áthelyezzük a sütőlapra. A fasírozott tetejét megszórjuk zsemlemorzsával.
6.
Letakarva előmelegített sütőben, közepes hőfokon 50 percig sütjük, majd kitakarjuk és hozzáöntünk kb 1,5dl vizet majd besütjük a tetejét kb 15 - 20 percig.
Jó étvágyat!