Töltött - rántott sampinyon gomba
Egy recept a sok közül egy finom töltött gombára. Hagymás burgonyával illetve zöldség salátával tálaljuk.
recept,recept fotó,gomba,Húsnélküli ételek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Feta sajt | 200 | gramm | |
burgonyatészta, szárított, félkész áru | 700 | gramm | |
gomba | 18 | darab | |
száraz szalámi | 50 | gramm |
Recept
1. A gomba elkészítése
gomba 18 darab
A gombákat tisztítsuk meg, majd tépjük ki a szárukat, ügyelve, hogy ne törjenek bele, hanem szépen jöjjenek ki a helyükről és vágjuk apróra.
2. A töltelék elkészítése és a gomba töltése.
száraz szalámi 50 gramm • Feta sajt 200 gramm
A szalámit és a Feta sajtot egy tálba reszeljük le és az apróra vágott szárakat is tegyük a keverékbe. Nem sózzuk mivel a sajt elég sós.Keverjük össze az egészet, majd adagoljuk szépen a gombafejekbe.
3. Burgonya tészta
burgonyatészta, szárított, félkész áru 700 gramm
Elkészítjük a friss burgonya tésztát vagy a boltban vásárol szárított félkészárut, az utasítás alapján.
4. A gomba panírozása
A tésztát 18 részre osztjuk. Minden egyes tésztát egy kicsit kinyújtjuk és bepanírozzuk vele a sampinyon gombát, úgy hogy a nyílás a töltelékkel felfelé legyen.
5. Sütés
A sütőlapot sütőpapírral béleljük ki. Rá helyezzük a panírozott gombafejeket és megkenjük tojással. Előmelegített sütőben sütjük 30 percen keresztül a legmagasabb hőfokon.
6. Tálalás
A gombafejek nagyon finomak, köretként adhatunk hozzá burgonyát vagy friss zöldség salátát.
Jó étvágyat!