Töltött tortilla tofuval
Ízletes vegetáriánus tortilla.
recept,recept fotó,burgonya,tofu, fehér,jégsaláta,tortilla,Falatkák,Szezonális receptek
Falatkák
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 100 | gramm | |
hagyma | 50 | gramm | |
jégsaláta | - | ||
kurkuma fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
olivaolaj | 30 | milliliter | |
piros paprika | 50 | gramm | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 | teáskanál | |
tengeri só | ¼ | teáskanál | |
tofu, fehér | 180 | gramm | |
tortilla | 2 | darab |
Recept
1. A tortilla tölteléke
burgonya 100 gramm • olivaolaj 30 milliliter
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékony hasábokra vágjuk. Serpenyőn egy kis olajjal 8 percig pirítjuk.
2.
hagyma 50 gramm
A burgonyához hozzáadjuk a megpucolt, felvágott hagymát, és további 5 percig pirítjuk.
3.
piros paprika 50 gramm
A paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a burgonyához és a hagymához, majd egy percig pirítjuk.
5.
tengeri só ¼ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál • teljes zsírtartalmú mustár 1 teáskanál
A tölteléket sóval, kurkumával és mustárral ízesítjük.
6. A tortilla töltése
A tortillát felmelegítjük száraz serpenyőn. Kivesszük és ráhelyezünk megmosott saláta leveleket. Majd erre teszünk a töltelékből és betekerjük. Egyből tálalhatjuk.
Jó étvágyat!