Tonhalas sült burgonya

recept,recept fotó,burgonya,növényi olajban konzervált tonhal,Halak,Gluténmentes
Halak
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 750 690 | gramm kcal | |
citromlé | 0 ?? | kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
hagyma | 1 ?? | darab kcal | |
növényi olajban konzervált tonhal | 140 395 | gramm kcal | |
olivaolaj | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tartármártás | 50 253 | milliliter kcal |
Recept
1. Burgonya főzése
burgonya 750 gramm
9 közepes méretű burgonyát alaposan megmosunk folyó víz alatt, hogy eltávolítsuk róluk az agyagmaradványokat. A burgonyát sós vízben 15-20 percig puhára főzzük.

2. Sütés
A burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk, a vágási oldalát megsózzuk, és olajozott tepsibe tesszük. Légkeveréses sütőben felső fűtéssel és légkeveréssel 15 percig sütjük 180 fokon.

3. Tonhal elkészítése
növényi olajban konzervált tonhal 140 gramm • hagyma 1 darab • citromlé • fekete bors, őrölt
Távolítsa el az olajat a konzervből. A tonhalat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, ízesítjük őrölt fekete borssal, fél citrom levével és összekeverjük.

4.
tartármártás 50 milliliter
A burgonyát tálaló tányérra tesszük, rájuk rakjuk az ízesített tonhalat, leöntjük tartármártással és tálaljuk. A burgonyát önmagában vagy enyhén pirított és párolt zöldségekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!