Tönkölylisztből készült mézeskalács
Kedvelt Karácsonyi mézeskalács egészséges tönkölylisztből.
recept,recept fotó,tönkölyliszt, sima,vaj,méz ,mézeskalács fűszerkeverék,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | - | ||
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
méz | 100 | gramm | |
mézeskalács fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
nádcukor | 80 | gramm | |
szódabikarbóna | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
tönkölyliszt, sima | 400 | gramm | |
vaj | 125 | gramm |
Recept
1.
tönkölyliszt, sima 400 gramm • vaj 125 gramm • nádcukor 80 gramm • méz 100 gramm • tyúk tojás 2 darab • fahéj, őrölt ½ teáskanál • mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál • szódabikarbóna 1 teáskanál
Egy tálba lisztet, felszeletelt vajat, cukrot, mézet, tojást, fahéjat, mézeskalács fűszert és szódabikarbónát szórunk.
2.
A tésztát kidolgozzuk és 12-24 órán át hűvös helyen pihentetjük.
3.
A tésztát a feldolgozás előtt még kicsit megnyomkodjuk (megpuhuljon az állaga). Liszttel meghintet gyúrólapon kb 3 mm vastagra kinyújtjuk és kisebb mézeskalács formákat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk.
5.
Előmelegített sütőben 180°C-on 7 percig sütjük.
6.
A mézeskalácsok sütés után puhák. Lezárható edényben tároljuk.
Jó étvágyat!