Torma mártás

Egyszerűen elkészíthető nagyon finom mártás. Általában marhahússal és knédlivel tálaljuk.
recept,recept fotó,friss torma gyökér,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások ›Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 1 3 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 1.5 79 | evőkanál kcal | |
friss torma gyökér | 0 ?? | kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 640 | liter kcal | |
vaj | 2 221 | evőkanál kcal |
Recept


3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter
... és hozzáöntjük a tejet. Jól elkeverjük és addig főzzük amíg nem lesz sűrű.

4.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • só 1.5 teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál • ecet 1 teáskanál • friss torma gyökér
Ezután adjuk hozzá a tejfölt, sót, egy kevés cukrot, ecetet és a tormát. A torma lehet friss vagy konzerv.

Jó étvágyat!