Török kenyér- Bazlama

Pihe-puha és nagyon könnyű török kenyérféle a bazlama, hasonlít a pitára, csak pufibb és levegősebb.
recept,recept fotó,szárított (instant) élesztő,rétesliszt,rétesliszt,Kenyér,Laktózmentes
Kenyér
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
lenmag | 0 ?? | kcal | |
napraforgó olaj | 1 135 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 480 1709 | gramm kcal | |
szezámmag | 0 ?? | kcal | |
szárított (instant) élesztő | 2 40 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
víz | 2 0 | deciliter kcal |
Recept
1. A kovász elkészítése
szárított (instant) élesztő 2 teáskanál • kristálycukor 1 evőkanál • víz 2 deciliter • rétesliszt 80 gramm
Az élesztőt, lisztet és a cukrot elkeverjük vízzel, 10 percre félretesszük meleg helyre.

2.
rétesliszt 400 gramm • só 1 teáskanál • napraforgó olaj 1 evőkanál
A kovászból, lisztből, sóból és olajból tésztát dolgozunk ki, és letakarva két órát hagyjuk kelni.
3.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületre öntjük, kicsit átdolgozzuk, hurkává sodorjuk, és 2 egyforma részre vágjuk.
4.
tyúk tojás 1 darab • szezámmag • lenmag
Megkenjük őket felvert tojással, megszórjuk len vagy szezám maggal. Aranysárgára sütjük 180°C.
Jó étvágyat!