Túrós áfonyás rolád

Nagyon finom piskóta rolád friss túró krémmel és áfonyával.
recept,recept fotó,túró, lágy,vaníliacukor,áfonya befőtt,Roládok
Roládok
kategóriak
Roládok ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 6 313 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 6 362 | evőkanál kcal | |
porcukor | 150 582 | gramm kcal | |
sütőpor | ½ ?? | csomag kcal | |
tyúk tojás | 6 528 | darab kcal | |
túró, lágy | 250 298 | gramm kcal | |
vaj | 200 1468 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | csomag kcal | |
áfonya befőtt | 180 159 | milliliter kcal |
Recept
1. A tészta készítése
tyúk tojás 6 darab • kristálycukor 6 evőkanál
A tojássárgáját cukorral habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk és óvatosan hozzá keverjük a tojássárgájához.

2.
finomliszt 6 evőkanál • sütőpor ½ csomag
Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és óvatosan összekeverjük.

3.
A tésztát egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintet sütő lapra öntjük ki. 200°C sütjük kb 10 percig.

4.
A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

5. A krém elkészítése
túró, lágy 250 gramm • vaj 200 gramm • porcukor 150 gramm • vaníliacukor 1 csomag
A túrót, puha vajat és a cukrot simára kikeverjük.

6.
áfonya befőtt 180 milliliter
A krémet két tálkába osztjuk szét. A krém 1/3 félre tesszük a maradék 2/3 krémhez hozzáadjuk az áfonyát.

7.
Miután a rolád kihűlt kitekerjük és megkenjük az áfonyás krémmel és újra feltekerjük. A rolád tetejére rá kenjük a félre tett fehér krémet.Áfonyával díszíthetjük. A roládod ezután hűtőbe helyezzük. És már jöhetnek is a vendégek :)

Jó étvágyat!