Túrós-almás felfújt
Ínycsiklandozó ebéd.
recept,recept fotó,alma ,túró, lágy,Édes ételek,Szezonális receptek
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 800 | gramm | |
citrom | ½ | darab | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
kifli | 8 | darab | |
kristálycukor | 8 | evőkanál | |
mazsola | 50 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
túró, lágy | 500 | gramm | |
vaj | - | ||
vaníliacukor | 20 | gramm | |
zabpehely | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | ½ | liter |
Recept
1. Az alma elkészítése
alma 800 gramm • citrom ½ darab
Az almát megmossuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat és minden negyedet szeletekre vágunk. Megcsepegtetjük citromlével.
2.
kifli 8 darab • kristálycukor 8 evőkanál
A kifliket felkarikázzuk. Belerakjuk egy mélyebb tálba, majd hozzáadjuk az almát, cukrot és az egészet jól összekeverjük.
3.
mazsola 50 gramm • túró, lágy 500 gramm • vaníliacukor 20 gramm • vaj • zabpehely • zsírszegény tej 1,5% ½ liter • tyúk tojás 4 darab • fahéj, őrölt 2 teáskanál
A mazsolát leöblítjük vízzel és rövid ideig a vízben áztatjuk. A vizet leöntjük, hozzáadjuk a túrót és a vanília cukrot. Összekeverjük. A tejben elkeverjük a tojást és a fahéjat. A tepsit kivajazzuk és megszórjuk zabpehellyel.
4. Rétegezés
Az előkészített tepsire egyenletesen rákenjük az almából, kifliből és cukorból készített krém felét. Erre a rétegre rákenjük a túrós krémet.
5. Sütés
A túrós rétegre rákenjük az almás-kiflis massza másik felét. Tepsi tartalmát leöntjük tejes öntettel majd lágyan lenyomkodjuk. Letakarjuk és előmelegített sütőben közepes hőfokon 40 percig sütjük. Levesszük a fedőt és további 10 percig pirítjuk a tetejét.
6. Tálalás
Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!