Túrós-almás felfújt

Ínycsiklandozó ebéd.
recept,recept fotó,alma ,túró, lágy,Édes ételek
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 800 488 | gramm kcal | |
citrom | ½ ?? | darab kcal | |
fahéj, őrölt | 2 25 | teáskanál kcal | |
kifli | 8 ?? | darab kcal | |
kristálycukor | 8 483 | evőkanál kcal | |
mazsola | 50 142 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
túró, lágy | 500 595 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal | |
zabpehely | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ 240 | liter kcal |
Recept
1. Az alma elkészítése
alma 800 gramm • citrom ½ darab
Az almát megmossuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat és minden negyedet szeletekre vágunk. Megcsepegtetjük citromlével.

2.
kifli 8 darab • kristálycukor 8 evőkanál
A kifliket felkarikázzuk. Belerakjuk egy mélyebb tálba, majd hozzáadjuk az almát, cukrot és az egészet jól összekeverjük.

3.
mazsola 50 gramm • túró, lágy 500 gramm • vaníliacukor 20 gramm • vaj • zabpehely • zsírszegény tej 1,5% ½ liter • tyúk tojás 4 darab • fahéj, őrölt 2 teáskanál
A mazsolát leöblítjük vízzel és rövid ideig a vízben áztatjuk. A vizet leöntjük, hozzáadjuk a túrót és a vanília cukrot. Összekeverjük. A tejben elkeverjük a tojást és a fahéjat. A tepsit kivajazzuk és megszórjuk zabpehellyel.

4. Rétegezés
Az előkészített tepsire egyenletesen rákenjük az almából, kifliből és cukorból készített krém felét. Erre a rétegre rákenjük a túrós krémet.

5. Sütés
A túrós rétegre rákenjük az almás-kiflis massza másik felét. Tepsi tartalmát leöntjük tejes öntettel majd lágyan lenyomkodjuk. Letakarjuk és előmelegített sütőben közepes hőfokon 40 percig sütjük. Levesszük a fedőt és további 10 percig pirítjuk a tetejét.

6. Tálalás
Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!