Túrós almás rétes
Ha a jó vasárnapi ebéd után étvágya lesz még egy ellenállhatatlan édességre, készítse el ezt az egyszerű rétest.
recept,recept fotó,reszelt alma,túró, lágy,leveles tészta,Rétesek,Szezonális receptek
Rétesek
kategóriak
Rétesek › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 150 | gramm | |
leveles tészta | 300 | gramm | |
mazsola | 150 | gramm | |
reszelt alma | 500 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
túró, lágy | 300 | gramm |
Recept
2.
mazsola 150 gramm • túró, lágy 300 gramm
A mazsolát vízbe áztatjuk, leszűrjük, hozzáadjuk a túrót, majd jól kikeverjük.
3.
leveles tészta 300 gramm
A leveles tésztát lisztel meghintett gyúrólapon tégla alakúra nyújtjuk. A tészta ne legyen túl vastag, de túl vékony sem. A tésztára rákenjük a túrót. A tészta felső szélét kb 3-4cm hosszában üresen hagyjuk.
4.
kristálycukor 150 gramm
A túróra egyenletesen rárakjuk a kinyomkodott almát, és cukorral megszórjuk.
5.
tyúk tojás 1 darab
A tésztát betekerjük. Az üresen hagyott szélét tojással megkenjük, és a tekerést befejezzük.
6.
A rétest sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük tojással és egy pálcikával megszurkáljuk.
7.
Előmelegített sütőben 200°C-on kb 40 percig sütjük.
Jó étvágyat!