Túrós-gesztenyés torta
Ízekkel teli finom torta
recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,túró, zsírszegény,Torták
Torták
kategóriak
Torták ›
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 160 | gramm | |
dió | 100 | gramm | |
dió, darált | 30 | gramm | |
fekete kávé- instant | 1 | teáskanál | |
gesztenyepüré, fagyasztott | 400 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
porcukor | 275 | gramm | |
porcukor | 1 | teáskanál | |
sütőpor | 12 | gramm | |
tejföl (14-18%) | 200 | milliliter | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
túró, zsírszegény | 250 | gramm | |
vaj | 125 | gramm | |
vaníliacukor | 28 | gramm | |
vaníliás puding -por | 37 | gramm | |
víz | 200 | milliliter | |
víz | 6 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter | |
étkezési zselatin | 30 | gramm |
Recept
1. Gesztenyés töltelék
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • vaníliacukor 8 gramm • vaníliás puding -por 37 gramm • vaj 125 gramm • porcukor 125 gramm • gesztenyepüré, fagyasztott 400 gramm
Tejből, vanília cukorból, pudingporból sűrű pudingot készítünk. Szobahőmérsékletre hűtjük. A vajat a cukorral jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét. Belekeverjük a pudingot, majd az egész masszát hűvös helyen pihentetjük.
2. Diós - kávés piskótalap
fekete kávé- instant 1 teáskanál • víz 6 evőkanál • tojásfehérje 4 darab • porcukor 1 teáskanál • darás liszt 160 gramm • sütőpor 12 gramm • tojássárgája 4 darab • porcukor 120 gramm • dió 100 gramm
A kávét a vízben felengedjük. Fehérjéből és egy csipetnyi porcukorból kemény habot készítünk. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kávét és az őrölt diót. Fokozatosan belekeverjük a lisztet és a fehérjéből készült kemény habot.
3.
Az egész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük.
4.
Miután a piskóta megsült, egy nedves konyhatörlőre helyezzük és rolád formára tekerjük. Kihűlés után kitekerjük és elválasszuk a sütőpapírtól. Óvatosan dolgozunk vele, mivel a piskóta törékeny.
5.
A piskótára rákenjük a gesztenyés tölteléket, majd újra betekerjük. Hűvös helyen pihentetjük.
6. Túrós - tejfölös töltelék
túró, zsírszegény 250 gramm • vaníliacukor 20 gramm • tejföl (14-18%) 200 milliliter
A túrót, tejfölt és a cukrot jól összekeverjük.
7.
étkezési zselatin 30 gramm • víz 200 milliliter • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • porcukor 30 gramm
A zselatint vízbe kissé felmelegítve elolvasztjuk. A vizet csak langyosra melegítjük. Tejszínből és cukorból tejszínhabot készítünk.
8.
Néhány kanál túrót belekeverünk a felolvasztott zselatinba. Ezután a zselatinos túrót beleöntjük a többi túrós masszához és jól összekeverjük. Majd a végén hozzáadjuk a tejszínhabot. Amíg a tortalapot egyenletes lapokra vágjuk, addig a túrós tejfölös tölteléket néhány percre a hűtőbe helyezzük.
9. A torta elkészítése
Egy mély tálat (28 cm átmérő, 15 cm mély) élelmiszerfóliával bélelünk ki, majd ráhelyezzük az aljára és a széleire a felszeletelt roládot.
10.
A tál közepébe öntjük a túrós tölteléket. Majd a tetejére ráhelyezzük a maradék felszeletelt roládot, és a roládok széleit ráhajtjuk és könnyedén megnyomkodjuk.
11.
dió, darált 30 gramm
Az így összerakott tortát megszórjuk őrölt dióval és behajtjuk a kilógó fóliával. Hűvös helyen állni hagyjuk legalább 4 órán keresztül.
12.
Tálalás előtt a tortát kitakarjuk a fóliából. A torta tetejére rátesszük a tortatálcát, majd a tortát kiborítjuk. Ezután teljesen eltávolítjuk a fóliát. Saját fantáziánk szerint díszítjük.
13.
Mennyei....
Jó étvágyat!