RECEPTEK

Túrós-gesztenyés torta

Túrós-gesztenyés torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Ízekkel teli finom torta

recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,túró, zsírszegény,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

nagy

kategóriak

Torták  

Hozzávalók

Hozzávalók

darás liszt

160

559

gramm

kcal

dió

100

674

gramm

kcal

dió, darált

30

203

gramm

kcal

fekete kávé- instant

1

15

teáskanál

kcal

gesztenyepüré, fagyasztott

400

844

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

250

778

milliliter

kcal

porcukor

275

1067

gramm

kcal

porcukor

1

20

teáskanál

kcal

sütőpor

12

9

gramm

kcal

tejföl (14-18%)

200

320

milliliter

kcal

tojásfehérje

4

68

darab

kcal

tojássárgája

4

228

darab

kcal

túró, zsírszegény

250

225

gramm

kcal

vaj

125

918

gramm

kcal

vaníliacukor

28

102

gramm

kcal

vaníliás puding -por

37

132

gramm

kcal

víz

200

0

milliliter

kcal

víz

6

0

evőkanál

kcal

zsírszegény tej 1,5%

300

144

milliliter

kcal

étkezési zselatin

30

107

gramm

kcal

 

Recept

1. Gesztenyés töltelék

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  vaníliacukor 8 gramm  vaníliás puding -por 37 gramm  vaj 125 gramm  porcukor 125 gramm  gesztenyepüré, fagyasztott 400 gramm

Tejből, vanília cukorból, pudingporból sűrű pudingot készítünk. Szobahőmérsékletre hűtjük. A vajat a cukorral jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét. Belekeverjük a pudingot, majd az egész masszát hűvös helyen pihentetjük.

Tejből, vanília cukorból, pudingporból sűrű...

2. Diós - kávés piskótalap

fekete kávé- instant 1 teáskanál  víz 6 evőkanál  tojásfehérje 4 darab  porcukor 1 teáskanál  darás liszt 160 gramm  sütőpor 12 gramm  tojássárgája 4 darab  porcukor 120 gramm  dió 100 gramm

A kávét a vízben felengedjük. Fehérjéből és egy csipetnyi porcukorból kemény habot készítünk. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kávét és az őrölt diót. Fokozatosan belekeverjük a lisztet és a fehérjéből készült kemény habot.

A kávét a vízben felengedjük. Fehérjéből...

3. 

Az egész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük.

Az egész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe...

4. 

Miután a piskóta megsült, egy nedves konyhatörlőre helyezzük és rolád formára tekerjük. Kihűlés után kitekerjük és elválasszuk a sütőpapírtól. Óvatosan dolgozunk vele, mivel a piskóta törékeny.

Miután a piskóta megsült, egy nedves...

5. 

A piskótára rákenjük a gesztenyés tölteléket, majd újra betekerjük. Hűvös helyen pihentetjük.

A piskótára rákenjük a gesztenyés...

6. Túrós - tejfölös töltelék

túró, zsírszegény 250 gramm  vaníliacukor 20 gramm  tejföl (14-18%) 200 milliliter

A túrót, tejfölt és a cukrot jól összekeverjük.

A túrót, tejfölt és a cukrot jól...

7. 

étkezési zselatin 30 gramm  víz 200 milliliter  habtejszín (30-33%) 250 milliliter  porcukor 30 gramm

A zselatint vízbe kissé felmelegítve elolvasztjuk. A vizet csak langyosra melegítjük. Tejszínből és cukorból tejszínhabot készítünk.

A zselatint vízbe kissé felmelegítve...

8. 

Néhány kanál túrót belekeverünk a felolvasztott zselatinba. Ezután a zselatinos túrót beleöntjük a többi túrós masszához és jól összekeverjük. Majd a végén hozzáadjuk a tejszínhabot. Amíg a tortalapot egyenletes lapokra vágjuk, addig a túrós tejfölös tölteléket néhány percre a hűtőbe helyezzük.

Néhány kanál túrót belekeverünk a...

9. A torta elkészítése

Egy mély tálat (28 cm átmérő, 15 cm mély) élelmiszerfóliával bélelünk ki, majd ráhelyezzük az aljára és a széleire a felszeletelt roládot.

Egy mély tálat (28 cm átmérő, 15 cm mély)...

10. 

A tál közepébe öntjük a túrós tölteléket. Majd a tetejére ráhelyezzük a maradék felszeletelt roládot, és a roládok széleit ráhajtjuk és könnyedén megnyomkodjuk.

A tál közepébe öntjük a túrós tölteléket....

11. 

dió, darált 30 gramm

Az így összerakott tortát megszórjuk őrölt dióval és behajtjuk a kilógó fóliával. Hűvös helyen állni hagyjuk legalább 4 órán keresztül.

Az így összerakott tortát megszórjuk őrölt...

12. 

Tálalás előtt a tortát kitakarjuk a fóliából. A torta tetejére rátesszük a tortatálcát, majd a tortát kiborítjuk. Ezután teljesen eltávolítjuk a fóliát. Saját fantáziánk szerint díszítjük.

Tálalás előtt a tortát kitakarjuk a...

13. 

Mennyei....

Mennyei.......

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés