Túrós kalács finom szőlővel
Leveles tésztából készült túrós kalács apró szőlővel. A kalács a legfinomabb ha egy kicsit savanyúbb fajta szőlőt használunk esetleg más apró gyümölcsöt is felhasználhatunk.
recept,recept fotó,piros szőlő,túró, zsírszegény,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
leveles tészta | 275 | gramm | |
piros szőlő | 150 | gramm | |
porcukor | 70 | gramm | |
porcukor | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
túró, zsírszegény | 250 | gramm |
Recept
1.
piros szőlő 150 gramm • túró, zsírszegény 250 gramm • porcukor 70 gramm • tyúk tojás 2 darab
A szőlőt megmossuk. A túrót jól összekeverjük a cukorral és a tojással.
2.
leveles tészta 275 gramm
A leveles tészt8t egy lisztel meghintett gyúrólapon egy kicsit kinyújtjuk. Majd a nyújtófa segítségével áthelyezzük a sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe.
3.
A tésztára rá borítjuk a túrós masszát. a tetejére egyenletesen rá szórjuk a szőlő szemeket.
4.
Előmelegített sütőben 220°C kb. 15 percig sütjük.
5.
Miután a kalács kihűlt felszeleteljük vagy egy konyhai olló segítségével háromszögeket nyírunk ki.
Jó étvágyat!