Túrós krémes
Gyors és egyszerű sütemény
recept,recept fotó,leveles tészta,túró, sima,lágy,tojássárgája,tojásfehérje,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
leveles tészta | 300 | gramm | |
porcukor | 120 | ||
porcukor | 180 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | ½ | liter | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
túró, sima,lágy | 500 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm |
Recept
1.
leveles tészta 300 gramm
A leveles tésztát kinyújtjuk, majd úgy rakjuk a sütőlapra, hogy a széleit is betakarja.
2.
túró, sima,lágy 500 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% ½ liter • vaníliacukor 20 gramm • vaníliás puding -por 40 gramm • porcukor 120 • tojássárgája 5 darab
A túrót, tejet, vanília cukrot, pudingot, porcukrot, tojássárgáját összekeverjük.
3.
A masszát a tésztára öntjük és előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig sütjük. Ez idő alatt a folyékony massza megszilárdul.
5.
A cukros habot ráöntjük a kalácsra és egyenletesen szétkenjük.
6.
A süteményt újra sütőbe rakjuk 5-10 percre. A fehérje hab teteje megbarnul. Amikor kihűlt, nagyobb kockákra szeleteljük. Szeletelés közben ajánlatos a kést hideg vízbe mártogatni, így nem fog ragadni rá a tészta. A sütemény akkor a legfinomabb, ha előtte a hűtőben állni hagyjuk tálalás előtt legalább 2 órát.
Jó étvágyat!