Túrós-meggyes szelet
Közkedvelt Bolero szelet finom édes párisi krémmel,teli meggyel és túróval.
recept,recept fotó,Párizsi krém csokoládéval,meggykompót,túró, sima,lágy,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Párizsi krém csokoládéval recept | - | ||
csokoládé 85% | - | ||
finomliszt | 40 | gramm | |
kakaó | 1 | evőkanál | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
kukoricakeményítő | 70 | gramm | |
meggykompót | 680 | gramm | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
porcukor | 120 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
rétesliszt | 40 | gramm | |
szódabikarbóna | 1 | teáskanál | |
só | 1 | csipet | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
túró, sima,lágy | 500 | gramm | |
vaj | - | ||
vaníliacukor | 20 | gramm | |
víz | 4 | evőkanál |
Recept
3.
víz 4 evőkanál • napraforgó olaj 4 evőkanál • rétesliszt 40 gramm • finomliszt 40 gramm • szódabikarbóna 1 teáskanál
Az alapanyagokat hozzákeverjük a tojás sárgájához.
4.
Hozzáadjuk a tojásfehérjéből készült habot...
6.
A tésztát egy vajjal kikent és lisztel meghintet sütő formába (25x25 cm) öntjük.
7.
15 percig 180°C fokon sütjük.
8.
meggykompót 680 gramm • kristálycukor 50 gramm
A meggy befőttet kimagozzuk (350g) és együtt a befőtt levének egy részével egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk.
9.
kukoricakeményítő 70 gramm
A maradék lében kukorica keményítőt keverünk el és hozzáadjuk a meggyhez.Addig főzzük amíg sűrű nem lesz.
10.
Hideg vízfürdőben lehűtjük.
11.
túró, sima,lágy 500 gramm • porcukor 40 gramm • vaníliacukor 20 gramm
A túrót összekeverjük a porcukorral és a vanília cukorral.
12.
Az így elkészített túrót rákenjük a megsült lapra.
13.
A túró tetejére rákenjük az elkészített meggyet és a süteményt egy fél órára el helyezzük a hűtőbe.
14.
Párizsi krém csokoládéval recept
Az adott recept szerint elkészítjük a krémet. A krém elkészítéséhez elég lesz felhasználni a receptben megadot alapanyagok felét.
15.
A krémet rá kenjük a meggyre...
17.
Hűvös helyen hagyjuk és utána felszeleteljük. A sütemény jobban szeletelődik ha egy kicsit kemény, de a fogyasztás előtt 20 perccel érdemes ki venni a hidegről- a krém így finomabb és lágyabb lesz.
Jó étvágyat!