Túrós nudli
Krumplis tésztából készült nudli, megszórva édes túróval.
recept,recept fotó,burgonya,túró, zsírszegény,Édes ételek,Szlovák receptek
Édes ételek
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
porcukor | 1 | evőkanál | |
rétesliszt | 120 | gramm | |
só | - | ||
tojássárgája | 1 | darab | |
túró, zsírszegény | 230 | gramm | |
vaj | 40 | gramm |
Recept
2.
A krumplit lágyra lereszeljük.
3.
tojássárgája 1 darab • rétesliszt 100 gramm • só
Hozzáadunk egy tojás sárgáját, lisztet és egy csipetnyi sót.
4.
Lisztel meghintett gyúródeszkán kidolgozzuk a krumplis tésztát.
5.
rétesliszt 20 gramm
Majd a tésztát 6 részre osztjuk. Mindegyikből hosszú hengert készítünk, amelyeket aztán egy kés segítségével rövidebbekre vagdosunk fel.
6.
A kész nudlikat meghintjük lisztel, hogy ne tapadjanak össze.
7.
Forró vízbe rakjuk. Ha feljönnek a víz felszínére, akkor kiszedjük őket egy szűrő vagy lyukacsos szedőkanál segítségével.
Jó étvágyat!