Túrós-őszibarackos sütemény
Könnyű, és frissítő sütemény omlós tésztából, édes túróval és őszibarackkal.
recept,recept fotó,darabos túró,tejföl (14-18%),őszibarack,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | - | ||
darabos túró | 500 | gramm | |
finomliszt | 250 | gramm | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
kristálycukor | 6 | evőkanál | |
kukoricakeményítő | 50 | gramm | |
só | ¼ | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 250 | milliliter | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
őszibarack | 500 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 250 gramm • tyúk tojás 2 darab • vaj 100 gramm • kristálycukor 50 gramm • só ¼ teáskanál
Lisztből, vajból, tojásból, cukorból, és egy csipetnyi sóból tésztát gyúrunk, majd fél órát hűtőben állni hagyjuk.
2.
darabos túró 500 gramm • kristálycukor 5 evőkanál • kukoricakeményítő 50 gramm • citromhéj • tejföl (14-18%) 250 milliliter • tojássárgája 2 darab
A túrót, tojássárgáját, tejfölt, cukrot, reszelt citrom héját, és keményítőt összekeverjük.
3.
tojásfehérje 2 darab • kristálycukor 1 evőkanál
Óvatosan hozzákeverjük a fehérjéből és cukorból készült habot.
4.
A tésztát sütőtálba rakjuk, és széthúzzuk a sütőtál széléig.
5.
Ráöntjük a túrós masszát.
7.
Előmelegített sütőben 200°C-on 60 percig aranyszínűre sütjük.
Jó étvágyat!