Túrós palacsinta tekercs
Isteni palacsinta tekercs, finom túróval.
recept,recept fotó,lágy túró,gyümölcsös jam,gyümölcs, különböző,Palacsinták,Roládok
Palacsinták
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | - | ||
finomliszt | 220 | gramm | |
gyümölcs, különböző | 120 | gramm | |
gyümölcsös jam | 150 | gramm | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
kukoricakeményítő | 20 | gramm | |
lágy túró | 500 | gramm | |
napraforgó olaj | 1 | teáskanál | |
porcukor | - | ||
szódavíz | 300 | milliliter | |
só | 1 | csipet | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 600 | milliliter | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 60 | gramm |
Recept
2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • szódavíz 300 milliliter • só 1 csipet • tyúk tojás 1 darab • napraforgó olaj 1 teáskanál
Hozzáadjuk a tejet, szódát, egy csipetnyi sót, tojást és egy kevés olajat. Lágy tésztát keverünk ki.
3.
Egy nagyobb merőkanállal ráöntjük a tésztát a palacsinta sütőre (18 cm átmérőjű), ás megsütjük az egyik oldaláról...
4.
...és a másik oldaláról is. A palacsinta nem nagyon vékony, az elkészített tésztából 8 darab palacsintát tudunk kisütni.
5.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • kristálycukor 50 gramm • kukoricakeményítő 20 gramm
Pudingot főzzünk, tejből, cukorból, vanília pudingporból. Hideg vízfürdőben lehűtjük,...
8.
gyümölcsös jam 150 gramm
A palacsintákat egy sütőpapírra rakjuk, úgy hogy 1/5 ben átfedjék egymást. Minden átfedést követően kenjük meg a palacsintákat egy kevés lekvárral. A végen megkenjük az egész palacsinta csíkot lekvárral.
9.
A palacsinták tetejére egyenletesen rávisszük a túró tölteléket.
10.
gyümölcs, különböző 120 gramm
A túró tölteléket egyenletesen szétkenjük. A tekercsre apró gyümölcsöket helyezzünk el, saját ízlés szerint.
11.
A sütőpapír segítségével elkezdjük feltekerni a tekercs.
12.
Miután kész a tekercs, becsomagoljuk a papírba amivel tekertük és egy órára a hűtőbe helyezzük.
13.
Miután elég kemény lett a tekercsünk, élés késsel felszeleteljük. Megszórjuk porcukorral és fahéjjal.
14.
Tálalás előtt, hagyjuk az egyes porciókat egy picit szobahőmérsékleten állni. Akkor a tekercs a legfinomabb.De fogyaszthatjuk egyenesen a hűtőből is, amit főleg a nyári meleg napokon értékelünk majd.
Jó étvágyat!