Túrós pite
Lágy omlós sütemény... a receptben túrós-pudingos változatot készítünk.
recept,recept fotó,vaj,porcukor,finomliszt,túró, sima,lágy,zsírszegény tej 1,5%,vaníliás puding -por,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 450 | gramm | |
finomliszt | - | ||
porcukor | 200 | gramm | |
porcukor | - | ||
só | - | ||
sütőpor | 12 | gramm | |
tejföl (14-18%) | 200 | milliliter | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
túró, sima,lágy | 500 | gramm | |
vaj | 200 | gramm | |
vaníliás puding -por | 80 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1. Tészta
vaj 200 gramm • tojássárgája 3 darab • tejföl (14-18%) 200 milliliter
Egy tálba puha vajat, sárgáját és tejszínt teszünk.
2.
porcukor 100 gramm • só • finomliszt 450 gramm • sütőpor 12 gramm
Hozzáadunk cukrot, csipetnyi sót, lisztet és sütőport. A tésztát kidolgozzuk és hűvös helyen 15 percig pihentetjük, majd félbevágjuk.
4.
A henger segítségével...
5.
... áthelyezzük a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe.
6. Túrós töltelék
túró, sima,lágy 500 gramm • porcukor 100 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • vaníliás puding -por 80 gramm
A túrót cukorral, tejjel és pudingporral kikeverjük.
8.
A tölteléket rákenjük a tésztára. A széleit kb 1,5cm vastagan üresen hagyjuk.
9.
Liszttel meghintett gyúrólapon elkészítjük a tészta másik felét is, és a henger segítségével ráhelyezzük a töltelékre. A széleit lágyan benyomkodjuk és a tetejét villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 percig sütjük.
10.
A kalácsot hagyjuk jól kihűlni, majd levágjuk a széleit és felvágjuk. Meghintjük porcukorral a tetejét.
Jó étvágyat!