RECEPTEK

Túrós sütemény gyümölccsel

Túrós sütemény gyümölccsel

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Frissítő sütemény, amely kiváló a meleg napokon. Jól lehűtve tálaljuk.

recept,recept fotó,kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék),túró, sima,lágy,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

20

Adag tömege

132 g

Adag energiatartalma

249 kcal

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék)

500

200

gramm

kcal

kristálycukor

120

483

gramm

kcal

leveles tészta

600

2400

gramm

kcal

porcukor

100

388

gramm

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

500

320

milliliter

kcal

tojásfehérje

5

85

darab

kcal

tojássárgája

5

285

darab

kcal

túró, sima,lágy

500

595

gramm

kcal

vaníliás puding -por

60

213

gramm

kcal

 

Recept

1. 

leveles tészta 600 gramm

A leveles tésztát elosztjuk egy és két harmadra. A nagyobb részét kinyújtjuk kb 32x42 cm-re, úgy hogy a tepsi méreténél nagyobb legyen.

A leveles tésztát elosztjuk egy és két...

2. 

kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) 500 gramm

A tésztát a tepsibe helyezzük, úgy hogy a tepsi szélét is betakarja a tészta. A tésztára egyenletesen gyümölcsöt szórunk.

A tésztát a tepsibe helyezzük, úgy hogy a...

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter  túró, sima,lágy 500 gramm  tojássárgája 5 darab  vaníliás puding -por 60 gramm  kristálycukor 120 gramm

A tejben túrót, tojássárgáját, pudingport, és cukrot keverünk el. Tovább keverjük, hogy a cukor elolvadjon.

A tejben túrót, tojássárgáját, pudingport,...

4. 

A túrós krémet ráöntjük a gyümölcsre és előmelegített sütőben 180-190°C-on kb 30 percig sütjük. A massza kellően szilárd lesz.

A túrós krémet ráöntjük a gyümölcsre és...

5. 

A tészta maradék harmadát kinyújtjuk és apró formákat vágunk belőle.

A tészta maradék harmadát kinyújtjuk és apró...

6. 

tojásfehérje 5 darab  porcukor 100 gramm

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk és cukrot keverünk bele.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk...

7. 

A habot a süteményre kenjük, majd rárakjuk a kivágott formákat.

A habot a süteményre kenjük, majd rárakjuk a...

8. 

Visszarakjuk a sütőbe és további 20 percig sütjük. A süteményt hűlni hagyjuk majd hűtőben tároljuk.

Visszarakjuk a sütőbe és további 20 percig...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés