Túrós sütemény gyümölccsel
Frissítő sütemény, amely kiváló a meleg napokon. Jól lehűtve tálaljuk.
recept,recept fotó,kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék),túró, sima,lágy,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) | 500 | gramm | |
kristálycukor | 120 | gramm | |
leveles tészta | 600 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 500 | milliliter | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
túró, sima,lágy | 500 | gramm | |
vaníliás puding -por | 60 | gramm |
Recept
1.
leveles tészta 600 gramm
A leveles tésztát elosztjuk egy és két harmadra. A nagyobb részét kinyújtjuk kb 32x42 cm-re, úgy hogy a tepsi méreténél nagyobb legyen.
2.
kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) 500 gramm
A tésztát a tepsibe helyezzük, úgy hogy a tepsi szélét is betakarja a tészta. A tésztára egyenletesen gyümölcsöt szórunk.
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter • túró, sima,lágy 500 gramm • tojássárgája 5 darab • vaníliás puding -por 60 gramm • kristálycukor 120 gramm
A tejben túrót, tojássárgáját, pudingport, és cukrot keverünk el. Tovább keverjük, hogy a cukor elolvadjon.
4.
A túrós krémet ráöntjük a gyümölcsre és előmelegített sütőben 180-190°C-on kb 30 percig sütjük. A massza kellően szilárd lesz.
5.
A tészta maradék harmadát kinyújtjuk és apró formákat vágunk belőle.
6.
tojásfehérje 5 darab • porcukor 100 gramm
A tojásfehérjéből kemény habot készítünk és cukrot keverünk bele.
7.
A habot a süteményre kenjük, majd rárakjuk a kivágott formákat.
8.
Visszarakjuk a sütőbe és további 20 percig sütjük. A süteményt hűlni hagyjuk majd hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!