Túrós-szilvás kalács
Kitűnő és nagyon szaftos kalács teli túróval.
recept,recept fotó,szilva ,túró, sima,lágy,dió, darált,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 50 | gramm | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
finomliszt | 200 | gramm | |
finomliszt | - | ||
friss élesztő | 15 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
kristálycukor | 75 | gramm | |
mazsola | - | ||
olivaolaj | 20 | milliliter | |
rétesliszt | - | ||
szilva | - | ||
só | - | ||
tejföl 30%-os | 70 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
túró, sima,lágy | 750 | gramm | |
vaj | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • friss élesztő 15 gramm • kristálycukor ½ teáskanál
Langyos tejben élesztőt és cukrot engedünk fel, és kovászt készítünk.
2.
finomliszt 200 gramm • kristálycukor 15 gramm • só • tyúk tojás 2 darab • tejföl 30%-os 70 gramm
Egy tálba lisztet, cukrot, egy csipetnyi sót, tojást és tejfölt teszünk.
3.
olivaolaj 20 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter
Hozzáadunk olajat, tejet és az elkészített kovászt.
4.
Tésztát készítünk, majd letakarva meleg helyen hagyjuk megkelni.
7.
szilva • mazsola • fahéj, őrölt 2 teáskanál
Belehelyezzük a tésztát, majd a széleit jól kihúzogatjuk. Rárakjuk a félbevágott szilvákat (frisset, vagy befőttből, esetleg fagyasztottat - ha ilyet használunk, akkor előtte ki kell olvasztani), majd megszórjuk mazsolával amit előtte megmostunk. A szilva mennyiségét tetszés szerint válasszuk ki, majd a tetejére őrölt fahéjat szórunk.
8.
túró, sima,lágy 750 gramm • kristálycukor 60 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • tyúk tojás 2 darab
A túrót a cukrot, tejet, és a tojásokat jól kikeverjük.
9.
Egyenletesen rátesszük a szilvákra...
10.
...majd szétkenjük.
12.
Előmelegített sütőben 180°C-on sütjük, amíg a szélei szépen meg nem sülnek.
13.
A kihűlt kalácsot téglalap formákra szeleteljük. Az elkészített kalács nagyon puha, finom és szaftos.
Jó étvágyat!