Túrós tekercs
Könnyű és finom tekercs piskóta tésztából.
recept,recept fotó,darabos túró,habtejszín (30-33%),finomliszt,mandarin befőtt,Roládok
Roládok
kategóriak
Roládok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | - | ||
darabos túró | 150 | gramm | |
finomliszt | 5 | evőkanál | |
habtejszín (30-33%) | 125 | milliliter | |
kristálycukor | 4 | evőkanál | |
mandarin befőtt | 100 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
porcukor | 50 | gramm | |
sütőpor | 12 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | - |
Recept
1. Piskóta tészta
tyúk tojás 4 darab • kristálycukor 4 evőkanál • finomliszt 5 evőkanál • napraforgó olaj 2 evőkanál • zsírszegény tej 1,5% • sütőpor 12 gramm
A tojássárgáját elkülönítjük a tojásfehérjétől. A fehérjéből habot készítünk. A végé előtt cukrot adunk hozzá. Másik tálban összekeverjük a tojássárgáját, olajat és lisztet. Tejjel hígítjuk. A végén könnyedén hozzákeverjük a habot, és sütőport.
2.
A tésztát kiöntjük a sütőpapírral bélelt sütőlapra. Előmelegített sütőben 160 fokon körülbelül 30 percig sütjük, amíg a teteje nem kezd el barnulni.
3.
A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.
4. Túrós töltelék
darabos túró 150 gramm • porcukor 50 gramm • habtejszín (30-33%) 125 milliliter • citromhéj • mandarin befőtt 100 gramm
Összekeverjük a túrót, és a porcukrot, egy fél citrom héját reszeljük hozzá. A végén lassan hozzákeverjük a tejszínből, és fixálóból készült tejszínhabot, és mandarint.
5.
A kitekert tésztára mandarin levét csepegtetünk, majd rákenjük a krémet kb 4mm vastagságban. Újra összetekerjük és legalább 12 órán át állni hagyjuk.
Jó étvágyat!