Uborkasaláta céklával joghurtban
Egészséges saláta, amely kiváló húsos ételekhez.
recept,recept fotó,cékla,salátauborka,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,Zöldségsaláták,Gluténmentes
Zöldségsaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 4 | evőkanál kcal | |
cékla | 200 96 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
himalája étkezési só rózsaszín | 0 ?? | kcal | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 300 210 | gramm kcal | |
nádcukor | 1 20 | teáskanál kcal | |
salátauborka | 400 64 | gramm kcal | |
újhagyma | 1 ?? | darab kcal |
Recept
1.
cékla 200 gramm • salátauborka 400 gramm
Egy kisebb céklát megmosunk és kb. egy óráig puhára főzzük. Hideg vízbe mártva lehűtjük. Az uborkát részben meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.

2.
A céklát meghámozzuk és szintén kis kockákra vágunk.

3.
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 300 gramm • nádcukor 1 teáskanál • citromlé 1 evőkanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • himalája étkezési só rózsaszín • újhagyma 1 darab
A felkockázott zöldségeket egy tálba szórjuk, a joghurtot, cukrot, citrom levet és a fűszert összekeverjük és ráöntjük a zöldségre. Megkeverjük. Hozzáadhatunk apróra vágott friss zöldhagymát. Ízlés szerint a tálalás előtt sózzuk, majd újra összekeverjük.

Jó étvágyat!